MAMMA OG MIA: Mia Nordhagen Moberg (t.v.) og mamma Mette er svært fornøyd med resultatet av oppussingen. Utsjæringene er gjort av Jon Sjødal, en lokal treskjærerhelt fra Svartskog. Nå er villaen pusset opp nærmest akkurat slik den så ut i gamle dager.

Villa Sandvigen i ny drakt

Villa Sandvigen har fått nytt tak, og hagen er pusset opp for vårens gjester.

Ute drypper regnet tungt fra himmelen, men inne er det varmt og koselig, slik det pleier å være på Villa Sandvigen på Svartskog. Mia Moberg Nordhagen og mamma Mette Nordhagen er vårklare!

I ovner og kjeler koker og syder det, og det har det også gjort utenfor kjøkkenet den siste tiden.

Den flotte restauranten langs Gjersjøens bredder er nemlig i ferd med å få seg en skikkelig ansiktsløftning.

– Du vet, et gammelt og flott hus som dette trenger mye kjærlighet, sier Mette Kari med et smil.

PS! Saken fortsetter under bildet!

Nytt tak

MAMMA OG MIA: Mia Nordhagen Moberg (t.v.) og mamma Mette er svært fornøyd med resultatet av oppussingen. Utskjæringene er gjort av Jon Sjødal, en lokal treskjærerhelt fra Svartskog. Nå er villaen pusset opp nærmest akkurat slik den så ut i gamle dager.

Rett før jul startet anleggsarbeidene. Stillaser ble satt opp, og oppussingen ble igangsatt.

– Hele taket er tatt, og det var på tide! Både taket og takrennene skinner som gull nå. Med detaljene her nå har huset på mange måter blitt satt i stand slik det var, og det er flott. Arbeidene var både en nødvendighet og for forskjønnelse. Vi er veldig stolte av hva som har blitt gjort, og synes det har blitt kjempefint, sier de to.

Les også: Lag Svartskog Kolonial-Cecilies nydelige sommersuppe

Og det slutter ikke med dette, for snart skal malingskostene tas frem.

– Huset skal males, og det i samme farge som før, men det skal bli fint å få på et nytt malingsstrøk. I tillegg har vi beskåret busker og tatt vårpussen i hagen, slik at alt skal være fint og flott til vårens gjester kommer, sier de to.

PS! Saken fortsetter under bildet!

MAMMA OG MIA: Mia Nordhagen Moberg (t.v.) og mamma Mette er svært fornøyd med resultatet av oppussingen. Utskjæringene er gjort av Jon Sjødal, en lokal treskjærerhelt fra Svartskog. Nå er villaen pusset opp nærmest akkurat slik den så ut i gamle dager.

Tradisjonelt

Det ligger et historisk sus (og en god duft) over hele lokalet. Her har det vært kontinuerlig drift mer eller mindre siden 1859, med unntak av under krigen, da det var stengt av naturlige årsaker.

BRASERER: Mia elsker å stå på kjøkkenet, og lager fantastiske retter hver dag.

Mia og mamma har drevet her i snart åtte år. Å drive restaurant og selskapslokaler er mye og hardt arbeid.

– Det er ikke en åtte til fire-jobb, for å si det sånn, men vi elsker det vi holder på med, og vi er glade i huset. Vi håper på å kunne drive dette i mange år til, men det fordrer selvfølgelig at folk bruker oss, og gjerne enda mer enn i dag, sier Mette.

Les også: Lag et like helproft lammeskank-måltid som Mia på Villa Sandvigen

Det er en travel sesong fremover nå, med både bryllup, jubileer og konfirmasjoner på løpende bånd.

– Vi har fortsatt noe ledig plass til festligheter og markeringer, men det er også viktig å minne om at vi ikke bare er et selskapslokale. Vi er også en restaurant man kan komme innom på veien for å ta seg en matbit og en kopp kaffe. Vi driver akkurat nå og legger siste verket på menyen frem mot sommeren, og har noen velsmakende overraskelser på lur, forteller Mia.

Påskeåpent

MAMMA OG MIA: Mia Nordhagen Moberg (t.v.) og mamma Mette er svært fornøyd med resultatet av oppussingen. Utskjæringene er gjort av Jon Sjødal, en lokal treskjærerhelt fra Svartskog. Nå er villaen pusset opp nærmest akkurat slik den så ut i gamle dager.

Snart er det også nasjonaldagsfeiring, og da er det liv på Villa Sandvigen. På menyen står det blant annet indrefilet av okse, ørret og hjemmelaget bløtkake, pavlova og reke- og karbonadesmørbrød, for å nevne noe.

– Dette er den travleste dagen i året, og vi gleder oss til å ta imot penpyntede gjester denne dagen. Ta en tur ut av Kolbotn, glem restaurantene i byen og velg lokalt. Å ta en tur ut hit til Svartskog er både hyggelig og en god matopplevelse vi ønsker at enda flere skal oppleve. VI gleder oss til våren og forsommeren, og håper mange tar turen hit for å oppleve god matkultur og et sus av historie, avslutter de to.

 

 

Powered by Labrador CMS