Kyllingsalat med marinert aubergine
Matbloggen i Oppegård Avis rulle videre. Denne uken er det på tide å smake på kyllingsalat, folkens!
Som alltid er det Julie Klev Furnes som står bak oppskriften og du får masse inspirasjon hvis du følger henne på Instagram: Julieserines_matinspo.
Dette er en salat med mange gode smaker, og som inneholder viktige næringsstoffer. Server gjerne med varmt hvitløksbrød eller pasta til!
Jeg velger alltid økologisk kylling, da jeg ønsker å støtte bønder som bidrar til bedre dyrevelferd. Jeg liker også å ta utgangspunkt i de grønnsakene jeg allerede har i kjøleskapet før jeg kjøper nye, for å unngå matsvinn. I denne salaten ble det derfor i tillegg til kylling og aubergine: salat mix, cherrytomater, spisspaprika, kalamataoliven og granateple.
Slik gjør du det:
Tilbered kylling etter eget ønske. Nedenfor får du fremgangsmåte til marinert aubergine, og fetakremen som jeg laget til denne salaten.
Marinert aubergine: Skjær aubergine i passe tynne skiver. Ha de over i en bolle eller et fat og strø salt over på begge sider. La de stå i minst 15 minutt. Vask deretter av saltet og tørk skivene lett med tørkepapir.
Marinade til skivene av 1 aubergine: 2 ss soyasaus, 1 ss paprikakrydder, 1 ts spisskummen, Litt pepper og chilliflak etter eget ønske.
Stek aubergineskivene på middels sterk varme med litt olje i en panne, ca 1-2 minutter på hver side.
Fetakrem: 200 g fetaost, 100 g naturell yoghurt, Litt pepper, rosmarin og timian, en skvis sitronsaft. Bruk en stavmikser eller en liten foodprosessor til å mose ingrediensene sammen. Vel bekomme!