PLUSS Dette spiser vi på nyttårsaften: – Det går veldig mye biffer På Fiskehuset i Sentrumsbygget er det særlig en ting det selges mye av frem mot nyttår. På Coop Mega er det større variasjon.
Deler ut gratis mat - uten spørsmål Fra 26. august starter Røde Kors, Utafor Boksen og kommunen å dele ut mat til de som har behov for det. Det stilles ingen spørsmål om hvem du er eller hvorfor du ønsker å benytte deg av tilbudet.
PLUSS Wolt til Oppegård Det er ikke bare høyblokker og mopedran som bidrar til storbytendenser i Oppegård. Nå frister den ultraurbane aktøren Wolt med leveringer i hele Nordre Follo.
PLUSS Smilefjes-fest på Kolbotn Torg Oppegård Avis har sjekket smilefjes på samtlige spisesteder på Kolbotn Torg og i Kolben. Her er resultatet.
Kyllingsalat med marinert aubergine Matbloggen i Oppegård Avis rulle videre. Denne uken er det på tide å smake på kyllingsalat, folkens!
Møt lokalavisens nye matskribent Julie Klev Furnes (31) bor på Tårnåsen og er lidenskapelig opptatt av sunn og fargerik mat. Nå skal hun forhåpentligvis inspirere både deg og meg.
Reagerer på dårlig sykehjemsmat – Det vi har sett og hørt fra pårørende til sykehjemsbeboerne i vår kommune, kan vi verken overse eller akseptere, sier Daad Gjerde (H).
Vil avslutte samarbeid med ISS om middagsmat til sykehjemmene Rådmannen har foreslått at produksjon av middagene til alle sykehjemmene i Nordre Follo skal foregå i kommunens regi, på Solborg bo- og aktiviseringssenter i Ski. Ifølge kommunens beregninger vil dette gi en besparing på 800.000 kroner i 2021 og 1,2 millioner kroner i 2022.
Kjemper om å bli kåret Norges beste familiekokker Familien Romano fra Oppegård er med i Familiekokkene, NRKs nye underholdningsprogram i gullrekka.
Mer kortreist blåbærsyltetøy skal du lete lenge etter! Fire ungdomselever fra Hellerasten skole har startet elevbedriften Guttas Hjemmelagde, som kan friste lokalbefolkningen med det mest kortreiste blåbærsyltetøyet.
Lenge leve søndagssteika Jeg tenker mye på mat. Først og fremst fordi jeg jobber med mat, i det som på koronaspråket nå er kjent som forsyningslinja, her ute på Gården på Svartskog.
Hvordan går det, Helene på Tårnhuset? Før vi går løs på de vanlige spørsmålene, er det én ting vi må spørre om, Helene…
Føler seg helt utslitt som pårørende – Det er en trist alderdom på Høyås bo- og rehabiliteringssenter. Som pårørende føler jeg at jeg hele tiden må følge alt opp og kjempe for at mannen min blir godt ivaretatt på sykehjemmet, sier Thorid Kjeldsen (73) fra Kolbotn.
Kanelbollesalget tar av på Skiveien I mars startet det som et prøveprosjekt. Nå slår fredagsfesten med kanelboller hos Lunch & Catering stadig nye rekorder.
Pimp pølsene til 17.mai Matfaglig rådgiver ved Opplysningskontoret for frukt og grønt, Toril Gulbrandsen fra Trollåsen, slår et slag for en fargerik 17.mai.
Mangler i ernæringsarbeid til eldre Kommunen har ikke rutiner for å kontrollere at middagene ved sykehjemmene har den næringsmessige verdien pasientene har behov for.
– Det skal være kosemat Tvillingsøstrene Lene og Linda Engelstad (39) har gjort stor suksess med matbloggen «ourkitchenstories.» Nå har de lansert kokebok med vegetar kosemat.
Disse appelsinrettene kan du lage i påsken Nå er snart påsken her, og ingenting smaker bedre i påskedagene enn søte appelsiner.
Ny vår for spiseriet Nå har Anette Embretsen pusset opp restauranten sin. Sjekk så fint det har blitt!
– Vi gleder oss til julebordsesongen! Gamle Tårnhuset Restaurant snakker ut om den beryktede julebordsesongen. (Som visstnok ikke er så ille likevel!)
Villa Sandvigens krumkakeoppskrift Det er tid for julebakst, og vi fått Villa Sandvigens egen krumkakeoppskrift!
Norgesmestere! Oppegård-jentene Idunn Nilsen og Camilla Berg Mårtensson stakk nylig av med seieren i tidenes første kantine-NM.
Grøde og glede! Det er høstmarked! På søndag er det duket for høstmarked på Villa Sandvigen på Svartskog for syvende gang!
Spis gresk fra Oppegård - i Oslo! Oppegård-grekerne bak matbilen Greek & Grill er nå å finne flere steder i Oslo. Ta en tur innom neste gang du drar fra jobb!
Helt rått på Oppegård Oppegårds sjette sushi-sted fokuserer på ferske råvarer og hygiene for å vinne kunder.
Alt kan grilles! Det er ikke kjøtt alt som kan grilles! Har du prøvd å grille vannmelon, salatblader, eller burger av kikerter?
Sommerliv(e) på La Paz Mens du har ferie, jobber betjeningen på La Paz Live på Greverud så skummet spruter og gaflene klirrer.
Bare lokale smilefjes! Mattilsynet har vært på ferde igjen, og nå har alle kommunens spisesteder smilefjes! Men hva synes innehaverne selv om denne ordningen?
Rå matglede! To tiår med mat og hygge, hardt arbeid og drømmen som ble til virkelighet. Oppegård Sushi & Wok fyller 20 år - og er fortsatt like fersk og vital.
Marked for netthandel Stadig flere Oppegård-folk får matvarene levert på døren fremfor å handle selv i butikken. Julie Delia Lie Steinfjell (29) benytter seg av et slikt tilbud, og gir det tommel opp.
Kebab-kongene på Sofiemyr I 20 år har La Paz vært en del av Oppegård. På selve 20-årsdagen delte La Paz Grill ut gratis cheeseburgere til trofaste kunder.
Lost in the mango Hvis du "har en drøm" om å både nyte god mat og god musikk, bør du ta turen til Jørn Hoels helaften på Kullebunden spiseri.
En smak av sommer - midt i påsken Er det kun lammelår, appelsiner, kvikklunsj og marsipan som gjelder i påsken? Kjøpmann på Meny Greverud, Øyvind Øvsthus, tror mange kommer til å starte grillsesongen.
Tror priskrigen fortsetter Det har vært mye blest rundt den nye appen til Rema 1000, men kjøpmann Erlend Herbjørnrød på Sofiemyr er fornøyd med den første måneden til Æ, og er glad for priskrigen.
Ruller ut grillmat fra Hellas! Nå er disse fire grekerne fra Greek & Grill klare til å erobre Oppegård med tradisjonell gresk grillmat.
Lokal butikk i vekst - frykter ikke Rema-gigant Kjøpmann Øyvind Øvsthus er klar på hva som gjør Meny Greverud til en suksess, og er ikke bekymret for nye konkurrenter.
Cecilies supre sommersuppe Leskende, sommerlig gazpacho? Ja, takk, sier du. Visste du at du kan lage den selv?