KOMIKER-LEGENDE: Freddy Kjensmo gleder seg stort til å underholde i Kolben.

Lager humor av demens og gjennomsnittlige pappaer

Når komiker Freddy Kjensmo kommer for å lage latter i Kolben, er det med et seriøst bakteppe.

Publisert Sist oppdatert

Alle kan ikke være superfedre, og noen er bare helt gjennomsnittlige, ifølge komiker og forfatter, Freddy Kjensmo (59). I den nye forestillingen sin slår han et slag for alle pappaer som gjør så godt de kan. Deriblant sin egen.

– Min egen far var en gjennomsnittspappa som levde et helt vanlig liv. Han sto opp tidlig hver dag og kjørte lastebil, sørget for mat på bordet og et hjem. Og er ikke det nok, da? spør Freddy retorisk.

LAGER UNDERHOLDNING: Freddy Kjensmo har i en årrekker underholdt, både som stand up komiker, forfatter og vitsemaker.

Faren fikk demens

Det siste året har han fått mye oppmerksomhet for boken sin «Må lære meg å melke kuer - en feelgoodhistorie fra demensavdelingen», som handler om humoristens forhold til faren sin da han fikk demens. Boken, som den nye forestillingen er bygget på, fikk svært gode anmeldelser, og kommer denne høsten ut i andre opplag.

– Vi har nok alle store forventninger til foreldrene våre, og ofte ønsker vi kanskje mer av dem enn de er i stand til å gi, sier Freddy Kjensmo, som selv er pappa til en 10-åring. 

– Da jeg skulle bli pappa som godt voksen, var jeg svært spent på om jeg hadde en annen type pappa i meg. Klarte jeg selv å innfri alle forventningene jeg hadde hatt til min egen far?, fortsetter Kjensmo.

Freddy Kjensmo:

Freddy Kjensmo var med på å starte den norske stand-up bølgen på begynnelsen av 90-tallet, og han har holdt over 1000 humorforedrag over hele Norge. 

Han har tidligere gitt ut tolv bøker, og har også vært tekstforfatter for Hallo i uken, Nytt på Nytt og Nitimen/Reiseradioen på NRK.

26. september

Svaret får du sannsynligvis 26. september. Forestillingen «Faren min – en humorforestilling om demens og hverdagspappaer» spilles denne høsten på utvalgte kulturhus på Østlandet, før turneen fortsetter rundt omkring i landet neste år. 

Ifølge Kjensmo er dette en historie om å ikke få til alt, men også om forsoning og stor pappakjærlighet når sykdom rammer på livets oppløpsside. Komikeren veksler mellom det bekksvarte og hylende morsomme, og lover skikkelig feelgood-stemning i høstmørket.

FREDDY KJENSMO: 26. september kommer Freddy Kjensmo til Kolben kulturhus.

Forestillingen er støttet av Stiftelsen Fritt Ord.

 

Powered by Labrador CMS