ØSTRE GREVERUS: - Vi lever og er friske! Alle damene i «Puppegruppa» har overlevd brystkreft.

650 har allerede meldt seg på: – Kan vi nå 1000 deltakere i år?

I dag går startskuddet for årets Rosa sløyfe-løp på Greverud. «Puppegruppa» har allerede 650 påmeldte, men ønsker seg enda flere!

Publisert Sist oppdatert

– Vi hadde 503 deltakere i 2023, forteller Catrine Lensby Kronkvist til Oppegård Avis. Da håpet gjengen på beskjedne100 deltakere. I år har de lagt på en null, og sikter mot en dobling fra i fjor. 

Akkurat nå er antallet påmeldte 650, og det er 225 flere enn neste plassering på Ildsjel leaderboardet til Rosa sløyfe.

Det handler om alle

Damene i arrangementskomiteen, som de selv har døpt «Puppegruppa», har alle det til felles at de har overlevd brystkreft.

– Løpet handler om alle som blir rammet av brystkreft. Ikke bare den som får kreft, men hele sirkelen rundt med barn, ektefelle, kjærester, familie, venner og kollegaer blir berørt, fortalte damene da vi måtte dem på Østre Greverud litt tidligere i høst.

Bli med

– Vi oppfordrer gutta til å stille opp, er damene enige om, og legger til at dette er et fint arrangement for hele familien, eller for eksempel for vennegjenger, grupper og bedrifter.

Rosa Sløyfe

Formål: Rosa sløyfe-kampanjen har som mål å øke bevisstheten om brystkreft, samt å støtte forskning og behandling av sykdommen. Kampanjen oppfordrer kvinner til å ta brystkontroller og være oppmerksomme på symptomene.

Historie: Kampanjen ble lansert i Norge i 1999 og er en del av en global bevegelse. Den er i dag en av Norges mest kjente og synlige kampanjer for kreftforskning.

Aktiviteter: Hvert år arrangeres det ulike aktiviteter, inkludert Rosa sløyfe-løpet, der deltakerne kan bidra med inntektene til brystkreftforskning. Arrangementene samler folk for å vise støtte og solidaritet med de som er berørt av brystkreft.

(Informasjonen er AI-generert)

Og det er ikke for sent å hive seg rundt og bli med på en hyggelig kveld for en god sak! 

Du kan melde deg på her.

Runden som løpes (eller gås eller rusles) er enten 5 eller 3 kilometer, og det går ikke på tid, og alle som deltar får medalje.

– Ta med barna og bli med, oppfordrer damene.

Løper for håp

Damene fortalte at de finner stor støtte i gruppa, som møtes jevnlig og ikke bare når løp skal arrangeres. 

– Det er mye som skal håndteres og bearbeides i etterkant av kreft. Det er ettervirkninger og bivirkninger, kontroller og frykt, fortalte de.

 – Og vi håper også at vi gjennom dette arrangementet kan være med å gi håp. Vi lever og er friske!

Powered by Labrador CMS