Nå er Oppegård-akevitten her i ny og julete utgave!
Lokal og sterk! Endelig er den tilbake! Landstormen lanserer den nye versjonen av Oppegård-juleakevitten i den vanlige 500 ml-flasken og jubileumsakevitten i en helt ny gigantflaske.
Den store nyheten i år er Oppegård-juleakevitten, som er lagd spesielt for å passe til julematen.
Her er brenneriets smaksnotater for juleakevitten: Duft: Fruktig nese av sherry, karve og hylleblomst, med hint av sitrus, mynte, nellik og lakris. Smak: Friskt anslag av karve og sherry, dernest hylleblomst, koriander, marmelade, nellik, pepper og lakris.
Begge utgavene kan kjøpes på Vinmonopolet på Kolbotn Torg fra og med 8. november.
PS! Saken fortsetter under bildet!
Stor etterspørsel
Landstormen har allerede fått en bestilling på 160 flakser hittil i år fra Tårnhuset.
– Mitt klare råd til alle er å forhåndsbestille. Flaskene kommer ikke på hyllene på Vinmonopolet før nå på onsdag, sier Torleif Bjøntegaard i Landstormen.
Landstormens formann Leif Wien Jensen forteller også om hvor stor etterspørselen var i fjor.
Les også: Ett år med liv og røre på Greverud
– Oppegård-akevitt ble lansert for to år siden, og ble en kjempesuksess. I fjor lagde vi 3900 flasker til å begynne med, men samtlige ble utsolgt. Vi måtte da lage 2500 flasker til. Til slutt solgte vi 6400 flasker. Det er 10 000 husstander i kommunen, og det betyr over halvparten av folk har akevitt stående hjemme, sier Jensen.
Han tilføyer at de satte en solid Norges rekord for akevitter solgt!
PS! Saken fortsetter under bildet!
Tilpasset julemat
Jensen sier at i år er det kun laget 2000 flasker, og det ikke er mulig å lage mer. Dette er fordi den er lagret i månedsvis på fat, og det finnes rett og slett ikke tid nå.
– Den er lagret lenge på fat slik at den blir fyldigere. I tillegg er denne utgaven krydret kraftigere, sier Jensen.
Les også: Nå fremstår Villa Sandvigen i ny drakt!
Jensen tilføyer at det er brennevinspesialisten Jon Bertelsen som har komponert juleakevitten for Landstormen. Han har til og med sin egen hylle på Vinmonopolet som er markert «Jons utvalgte».
PS! Saken fortsetter under bildet!
Eget fat
Landstormen har sitt eget fat som de bruker til å lage akevitt.
– Vi har vårt eget fat på et lager i Grimstad. Den er nummeret 314. Det er et av de sherryfatene der Oppegård-akevitten ligger til modning, avslutter Jensen.
Akevitten representerer en viss stolthet for folk bosatt i Oppegård etter Jensens mening.
Les også: Bare smilefjes på de lokale restaurantene
– Jeg mener at folk er opptatt av å sette Oppegård på bordet. Patriotismen i Oppegård er sterkere enn det er mange andre steder i landet. Folk på Ski spør oss til og med «lager dere akevitten i år», sier Jensen.
Han poengterer at akevitten skaper en lokal tilhørighet, og det er morsomt å oppleve hva folk synes om det.
PS! Saken fortsetter under bildet!
Gode formål
Både Jensen og Bjøntegaard sier at Landstormen ennå ikke har bestemt hvilke formål pengene skal gå til. Det finnes uansett grupper de har tenkt å gi støtte til.
– Tidligere har overskuddet gått til å bekjempe barnefattigdom. I år har vi tenkt å gi støtte til innvandrerintergrering i kommunen, og trivselstiltak på sykehjem. Hittil i år har vi vært med på dugnad på et sykehjem og plantet, sier Jensen.
Les også: Sommer på landet med Anne - fra Svartskog
Jensen håper virkelig at de som har råd til å kjøpe akevitt kan være med å støtte slik at Landstormen kan gi det lille ekstra tilbake til lokalsamfunnet.