Ra Padleklubb

STORKOSER SEG MED PADLING: – Padling gir meg en fantastisk avkobling i hverdagen, sier Randi Bentzen. Hun synes det er herlig å få litt motvind og bølger når hun padler på Kolbotnvannet, og sier hun foretrekker å padle alene, helst på formiddagen.

Inviterer alle til å prøve padling på Kolbotnvannet

Har du lyst til å prøve padling på Kolbotnvannet? Stikk innnom RA Padleklubb på Skogsland når padlesesongen starter torsdag 2. mai.

– RA Padleklubb fyller 45 år i år. Klubben har opprinnelig vært bare for funksjonshemmede, men nå er den åpen for alle. Vi har plass til nye medlemmer og utstyr til alle sammen. Det eneste kravet vi har er at du må kunne svømme 200 meter, sier Randi Bentzen (72).

72-åringen har vært medlem i RA siden 2014, de siste tre årene som leder for klubben.

NY LEDER I RA PADLEKLUBB: Harald Helgesen.

I midten av mars i år overtok Harald Helgesen som ny leder.

Les også: Sjekk hvordan det blir i Storebukta

Oppmøte på Skogsland

LEIER KJELLEREN PÅ SKOGSLAND: Skogsland er en historisk bygning fra 1930 som ligger like ved Storebukta på Solbråtan. Siden 2006 har bygningen vært eid av kommunen og brukt som et forsamlingslokale til ulike formål. Padleklubben holder til i kjelleren. 

INVITERER ALLE TIL Å PRØVE: Randi Bentzen i RA Padleklubb inviterer alle til å prøve padling på Kolbotnvannet. Sesongen åpner torsdag 2. mai. Oppmøtested er på Skogsland på Solbråtan på torsdager fra klokken 18:00 til 21:00.

Da RA Padleklubb ble startet i 1974, hørte den til i Oslo Idrettskrets, men så flyttet den etter hvert inn ved Kolbotnvannet der medlemmene satte opp ei hytte (red. anm.: brukes nå som lager), egen brygge og et kajakklager.

Høsten 2014 ble et nytt bryggeanlegg i Solbråtanveien 18 innviet, med brygge og klubblokale på Skogsland. Padleklubben holder til i kjellerlokalene, som de har leid av kommunen i fem år til møtevirksomhet samt oppbevaring av utstyr.

STOLT: Randi Bentzen sier klubben er veldig stolt av bryggeanlegget sitt som er åpent for publikum til alle tider. Her kan du se Bentzen med sitt barnebarn, Elise (13).

Åpner sesongen 2. mai

– Padling er et lavterskeltilbud og en utrolig flott aktivitet som gir deg en allsidig opplevelse, mye glede og ikke minst trening for hele kroppen. Tenk at du kan få hele Kolbotnvannet for deg selv! Kolbotnvannet er jo en perle, og den stille og  sporløse ferdselen på vannet er alltid en naturopplevelse for meg, hver eneste gang jeg padler her. Det er fredfullt og helt fantastisk å sitte i kajakken og komme smygende inn på dyrelivet og naturen, sier Bentzen.

Hun synes flere burde ha oppdaget dette, og inviterer derfor alle innbyggerne til å prøve padling på Kolbotnvannet når sesongen starter torsdag 2. mai.

– Alle nybegynnere kan komme til oss på torsdager fra klokken 18:00 til 19:00. Da kan vaktene hjelpe deg med å finne alt av utstyr du trenger. Det går an å prøvepadle hos oss en gang gratis. Ellers koster det 75 kroner for voksne og 50 kroner for barn per gang for ikke-medlemmer, sier Bentzen.

Hun sier RA har plass til nye medlemmer. Årsavgiften hos dem er på 450 kroner for voksne og 250 kroner for barn og unge under 18 år. En familie på to voksne og inntil to barn betaler 1000 kroner i årsavgift.

– Kolbotnvannet er jo en perle, og den stille og sporløse ferdselen på vannet er alltid en naturopplevelse for meg, hver eneste gang jeg padler her. Det er fredfullt og helt fantastisk å sitte i kajakken og komme smygende inn på dyrelivet og naturen.

Randi Bentzen, tidligere leder av RA Padleklubb

– Som medlem har du tilgang til alle kajakkene og alt annet av utstyr du trenger. Vi har også fire kajakker og utstyr som passer for barn helt ned til seks år, sier Bentzen.

KAFFE PÅ BORDET: Tirsdager og torsdager i sesongen finner du alltid kaffe på bordet i møtelokalene til RA-klubben.

Kaffe, kos og kajakk

– Vi holder åpent i sesongen hver tirsdag og torsdag fra begynnelsen av mai og ut september. Det står alltid kaffe på bordet hos oss, og det har alltid vært veldig sosialt og hyggelig her. Kaffe, kos og kajakk har alltid vært stikkordene våre, sier Bentzen.

Samtidig vil hun påpeke at de siste årene har det blitt mer fokus på trening.

– Tidligere var klubben bare for funksjonshemmede. De kom hit fra hele Oslo-området og hadde mer tid til kaffekos. De siste årene har vi fått mange funksjonsfriske medlemmer og gjester som kommer innom for å prøvepadle på Kolbotnvannet. Dette har resultert i litt mindre kaffekos og litt mer fokus på padling og trening, sier Bentzen.

Velutstyrt og godt oppdatert

VELUTSTYRT: Randi Bentzen sier RA er velutstyrt med kajakker for flattvann og hav, og har alt annet av utstyr som trengs til padling.
REDNINGSVESTER: Som RA-medlem har du tilgang til alt av nødvendig utstyr.
TRENGER IKKE EGET UTSTYR: Som medlem i RA kan du låne kajakken og alt annet av utstyr til eget bruk. Klubben er godt rustet med attraktive båter og utstyr, og spesialbåter for spesielle behov. Foto: Yana Stubberudlien

– Selv om mesteparten av padlingen foregår på Kolbotnvannet, sørger vi for egne og organiserte turer på sjø eller andre vann i marka, sier Bentzen.

Hun sier klubben er velutstyrt med kajakker for flattvann og hav, og alt annet som trengs til padling.

KOSELIG MED PADLING: Her kan du se et stemningsbilde den nye lederen av den lokale padleklubben har tatt på Helgelandskysten.

I 2017 flyttet RA over til Akershus Idrettskrets og Oppegård Idrettsråd. Klubben tilhører Norges Padleforbund (NPF) gjennom Norges idrettsforbund (NIF), og holder seg godt oppdatert på de nyeste kravene og reglene.

78 medlemmer

Klubben har stort sett et medlemsantall i underkant av 100,  men lå litt lavere i fjor. Ved årets slutt hadde klubben 78 medlemmer (39 kvinner og 39 menn) hvorav 11 medlemmer med bevegelseshemning. Over halvparten av medlemmene er fra Oppegård kommune.

En tredel av alle medlemmene, hvorav fire kvinner og to menn med bevegelseshemning, padlet mer enn fire ganger i fjor, mens de ivrigste medlemmene padlet over 400 kilometer. 

SPENNENDE PADLETURER: Klubben arrangerer utflukter med padleturer på enkelte tirsdager. Her kan du se RAs nye leder Harald Helgesen.

"Aktive medlemmer i en robust klubb"

– Hovedmålet vårt er aktive medlemmer i en robust klubb, som betyr at vi legger vekt på kontinuitet, kursvirksomhet og personressurser, sier Bentzen.

Hun sier det holdes blant annet kurs i padling for nybegynnere og kurs i avanserte teknikker, padleturer på enkelte tirsdager, overnattingsturer (årets tur går til Tønsberg), St. Hans-feiring med familie og venner, et nyttårstreff på Kullebunden Spiseri, bassengtrening med redning og velt, informasjonskvelder for vaktene, julaftenpadling og RA-løpet.

Sistnevnte er åpent for alle, arrangeres i september og er RAs uformelle klubbkonkurranse i padling på Kolbotnvannet.

Søndag 2. juni skal klubben arrangere Padlingens Dag og Åpen dag på Skogsland.

Tilrettelegger for para-padling

RA tilrettelegger også for handicap-padling eller para-padling og har ressurspersoner i klubben som brukes til instruksjon av bevegelseshemmede.

I samarbeid med NPF har klubben lånt kajakker tilrettelagt for flere nivåer av bevegelseshemning. Siden 2016 har RA samarbeidet med Sunnaas sykehus om et årlig opplegg med instruksjon og utleie av kajakker til Camp Spinal.

Les også: Padlet 5600 kilometer for fred

Powered by Labrador CMS