Jakter på stolper
Stolpejakta er i full gang og neste uke kan du registrere hele 20 ekstra stolper. Bli med på jakten, da vel!
Stolpejakta er et lavterskel tilbud hvor alle kan være med, som går ut på å finne stolper i nærmiljøet som er avmerket på et kart. Stolpene er av tre og er omtrent én meter høye, og det finnes flere kart og områder å velge mellom. I fjor var det 337 deltakere med i Oppegård og Dag Amundsen, en av primus motorene bak tilbudet, håper det blir enda flere i år.
Les også: Her rører dommeren alle i hallen!
– Vi får bare positive tilbakemeldinger. De som ikke så lett kan ferdes i skogsterreng er glade for et tilbud der de kan bevege seg. Foreldre synes det er en enkel måte å la barna få prøve orientering. Vi opplever lite problemer med stolpene som står ute fra mai til november. De får stå i fred med noen få unntak, sier Amundsen.
PS. Saken fortsetter under bildet!
Alle kan være med på stolpejakta, det eneste man trenger er å kunne finne frem i nærområdet ved bruk av kart.
– Stolpejakta er gratis og holder åpent døgnet rundt fra mai til november. Man trenger et kart der plasseringen av stolpene er inntegnet. Papirkart kan fås på servicetorget i Rådhuset eller på biblioteket i Kolben. Elektroniske kart finnes på stolpejakta.no og i mobilappen for Stolpejakta, sier Amundsen.
Passe vanskelig
På Hellerasten skole har lærer Bård Bjørshei tatt med elevene i valgfaget fysisk aktivitet og helse, ut for å prøve seg.
– Vi går stort sett på tur og orientering er en turferdighet, så dette er midt i blinken å drive med, sier lærer Bård Bjørhei.
Bjørhei har hatt med elever på stolpejakt siden 2015, da tilbudet først kom i kommunen.
– Jeg synes det er et fint tilbud til skoleelever. Dette er passe vanskelig og de fleste ser det som en artig og samlende greie. Det er veldig ufarlig, ingen som går seg bort eller blir redde, sier Bjørshei.
Elevene Erica Drakopoulos (14), Henrik Marstrander (13) og Henrik Ness (13) synes det virker spennende med stolpejakta.
– Dette høres gøy og spennende ut, kanskje får vi se litt mer av Kolbotn og Tårnåsen også, sier Marstrander til bekreftende nikk fra de andre to.
– Det er gøy å være ute og bevege seg og være i litt aktivitet, legger Drakopoulos til.
Ps! Les mer under bildet!
Sprer kunnskap
24. mai er Verdens O-dag, og i den anledning settes det opp 20 ekstra stolper. Stolpene står ute hele neste uke, og Amundsen håper mange registrerer seg i forbindelse med dette.
– Hensikten er å gi et enkelt og morsomt lavterskel mosjonstilbud i orientering. Vi ønsker å ha et tilbud også til de om ikke kan gå Skautravern eller kan delta i organisert orienteringsidrett. Stolpejakta er med på å spre kunnskap om hva orientering er, avlsutter Amundsen.