Salg av kommunal eiendom
Fra rådhus til blomstrende gründerfellesskap?
Miljøpartiet De Grønne vil beholde og bruke Oppegård rådhus for å skape langsiktig verdiskaping, styrke næringslivet og utvikle samfunnet.
Framtidig eierskap for rådhusparken rundt rådhuset skal opp i kommunestyret mandag 25. mars. Saken er sammensatt og uten ideelle løsninger for parken, en konsekvens av at man ønsker å selge selve rådhuset.
Salget av rådhuset framstår fullstendig visjonsløst. For å dekke inn overdimensjonerte investeringer, skal man selge en av Kolbotns flotteste tomter og mest karakteristiske bygninger. Fordi fasaden på rådhuset skal bevares, vil inntekten fra salg også bli betydelig begrenset.
Les også: Vil selge hele rådhuskvartalet
Ta vare på arvesølvet
De Grønne tror det vil være mye lurere å ta vare på arvesølvet, beregne langsiktige leieinntekter framfor kortsiktig salgsinntekt og bruke rådhus og park aktivt for å skape et blomstrende næringsliv og en positiv samfunnsutvikling.
Rådhusbygningen vil dessuten gi tettstedet Kolbotn flere bein å stå på i den nye kommunen. Mens Kolben vil være Kulturens, Frivillighetens og Folkets hus kan rådhuset bli et Næringslivets hus. En slik fordeling vil også gjøre at trengselen i Kolben ikke trenger å bli like stor fordi enkelte kommunale tjenester kan plasseres i rådhusbygningen.
Visjoner for næringslivet
Hva med å gjøre rådhuset om til et moderne kontorfellesskap for gründere og oppstartsbedrifter, tilsvarende Mesh og Sentralen i Oslo? Huset er allerede som skapt for det, med kontorplasser og møterom i alle størrelser.
De Grønnes visjon for næringslivspolitikken er at vi vil gjøre Nordre Follo ledende innen grønn innovasjon og næringsutvikling.
Vi ser et stort, uforløst potensial for nye næringslivsaktører på vår side av hovedstaden, sammenlignet med hvordan det formelig koker i Oslo Vest og Bærum.
Nordre Follos fortrinn er vår unike plassering mellom Oslo og NMBU på Ås, Norges fremste forskningsmiljø innen grønn innovasjon. De Grønne vil derfor at Nordre Follo skal ta initiativ til å etablere et knutepunktsamarbeid mellom kommuner, næringsliv og NMBU. Mange andre steder har hatt stor suksess med denne typen samarbeid, for eksempel på Kongsberg og Kunnskapsbyen på Lillestrøm.
Oppegård rådhus kan være arenaen for dette knutepunktet og for gründere som skaper løsningene samfunnet vårt er helt avhengige av. For å få til det må vi ha større ambisjoner for verdiskaping og inntekter enn å selge mest mulig kommunal eiendom.
Les også: Vil selge kommunale eiendommer for en halv milliard