VINNERE: Denne trioen lager Norges beste julebrus.

Knuste gigantene

Det startet som en elevbedrift, men å nå har brusgutta i Oppegård brus vunnet årets viktigste og største julebrustest.

Publisert Sist oppdatert

I 2018 startet Fabian Mesgrahl, Andreas Barnholt Skulberg og Lars Bjergene opp sin elevbedrift på Ingieråsen skole.

VINNERE: Oppegård Brus består av Andreas Barnholt Skulberg, Fabian Mesgrahl og Lars Bjergene.

De tre driftige karene har hatt bra lokalt salg hele veien, og var senest på lørdag på Bondens Marked på Kolbotn, men det spørs om det ikke «tar av» nå.

For glem Hamar og Lillehammer bryggeri, glem Cola-konsernet, glem julebrusen fra Roma bryggeri.

Sist lørdag ble de nemlig kåret til landets beste julebrus av avisen Dagens Næringsliv. Vår lokale variant var opp mot 50 forskjellige julebrus fra store og små produsenter over store deler av Norge.

De ble vurdert på en skala fra 1-10 av et panel bestående av DNs vinanmelder Merete Bø (45) og vin- øl- og brennevinsanmelder Trine Wiik-Lehmann (36), journalist Sarah Hambro (51) samt Dina Bø Eriksen (8) og Louise Kveim Hambro (15).

I testen scorer Oppegård julebrus hele 9/10 hos juryen som beskriver den slik:

«Dufter av norske bringebær, sommer og rips. Fyldig og frisk på smak med en pur og ren fruktsmak. Ganske søt, men med fin lengde.»

Naturlig

I et tidligere intervju med guttene understrekte Lars, Andreas og Fabian at brusen deres er laget av naturlige råvarer, og det er fint lite E-stoffer å spore.

– Det eneste vi har tilsatt er sitronsyre for at brusen skal være holdbar. Folk som har smakt, liker den kjempegodt. Det er selvsagt gøy å få slike tilbakemeldinger, sier den driftige trioen.

Oppegård Avis gratulerer de suksessrike brusprodusentene.

NB: Om du er DN-abonnent, kan du lese saken her.

Powered by Labrador CMS