Svømmer over dammen
Kolbotn-jenta Inger-Ane Sætra Schefte (19) har svømt hele livet, og utmerket seg i vannet. Nå har hun fått svømmestipend i USA.
Det er ikke lenge til 19-åringen setter seg på flyet til USA. Her skal hun studere, og svømme selvsagt. Med svømmestipend til et universitet i et land hvor svømming praktisk talt er en nasjonalsport, skal Inger-Ane Sætra Schefte få litt å bryne seg på. Det tar hun med knusende ro.
– Jeg har lyst til å bli bedre, jeg har veldig lyst til å oppleve en ny kultur, og dette er en opplevelse jeg ikke kunne fått uten svømmingen, sier ungjenta.
28. august starter alvoret, og hun blir student på Tulane Univeristy i New Orleans. Hvor i USA var ikke så viktig for svømmetalentet. Det viktigste var å få svømme.
Les også: Strålende resultater i VM
Alltid svømt
Inger-Ane startet svømmekarrieren på svømmekurs da hun gikk i barnehagen.
– Foreldrene min sa til alle barna at vi måtte fullføre svømmeskolen for å lære oss å svømme, men så fortsatte jeg. Er man i den øverste gruppen, da satser man jo. Jeg har trent ni svømmeøkter og styrketrening i uken, forteller hun.
Under oppveksten var Sofiemyrhallen hjemmebane, men i april i fjor gikk hun over fra Kolbotn IL til Lambertseter.
– På starten var jeg kjemperedd når jeg dro dit. Jeg har alltid vært i Kolbotn og kjent alle, og så skulle jeg dra dit hvor jeg kjente veldig få. Men det har gått veldig bra, og jeg synes de har tatt meg veldig bra imot.
Les også: Drømmen som gikk i oppfyllelse!
PS! Saken fortsetter under bildet!
Litt hjemlengsel
Og nå blir det bytte igjen. Hvis Inger-Ane står hele studietiden ut på Tulane University vil det si fire år hjemmefra.
– Jeg gleder meg og gruer meg også. Det blir skikkelig skummelt i starten. Jeg kommer nok til å savne venner og familie, og få litt hjemlengsel. Det er mye som er nytt. Også kommer jeg til å savne norsk mat, smiler Inger-Ane.
Les også: Bli med og løp!
Tøffe krav
Det blir ikke enkelt å hevde seg på svømmelaget til en skole som holder et meget høyt nivå.
– Jeg skal på en skole som svømmer i divisjonen med det høyeste nivået. Med det nvået er det mange veldig gode utøvere som konkurrerer, det blir vanskelig. Kravene er veldig tøffe.
Collegeidretten er stor i USA, og arenaene like så.
– Det er kjempestore arenaer og anlegg. De er bedre på hver skole enn nesten i hele Norge. Men det er viktig at det er gøy å komme på trening, og at det er et bra miljø. Jeg liker å konkurrere, forteller svømmetalentet avslappet.