TÅRNÅSEN: Der Gjallarveien møter Valhallaveien er det malt en grønn ramme rundt det ordinære gangfeltet for å gjøre det hele mer synlig.

Vil gjøre skoleveien tryggere

Det vanlige gangfeltet i Gjallarveien ble plutselig både grønt og skjønt.

Publisert

– Grønt er skjønt i fotgjengerfeltet, skriver kommunen på Facebook-siden sin.

Det har selvsagt ikke bare med utseendet å gjøre. Årsaken til det spenstige grepet er nemlig noe mer seriøst enn som så, nemlig trafikksikkerhet.

– Som et nytt trafikksikkerhetstiltak har vi malt en grønn ramme rundt gangfeltet i Gjallarveien ved Tårnåsen skole. Rammen er malt med malingsrester fra et annet prosjekt og følger vegdirektoratets forslag til nye regler for gangfeltbakgrunn, skriver kommunen videre.

TRYGG OVERGANG: Her kan Gjallarveien krysses, og vips, så er du nesten på Tårnåsen skole.

Målet er altså ikke å hylle fotballag som HamKam eller Celtic, men å forbedre synligheten av selve gangfeltet og gjøre skoleveien enda tryggere for de som ferdes her. 

Som en avslutning på FB-innlegget tar kommunen et vågalt grep, og spør følgerne sine hva de synes om tiltaket. Det vet vi av erfaring at ikke alltid er like fruktbart.

I dette tilfellet virker det derimot som om de aller, aller fleste, bortsett fra et par «smågretne og halvgamle gubber», var alle enige om at dette var et flott tiltak. 

Og bra er det.

Powered by Labrador CMS