FEM ÅR PÅ KOLBOTN: Hjørnet er den eneste ungdomskafeen på Kolbotn. Den er drevet av kommunen og ligger midt i smørøyet på Kolbotn, øst for det gamle rådhuset. Nå vil kommunen flytte kafeen til Venleik i Theodor Hansens vei 8A, like ved Generasjonsparken. Foto: Yana Stubberudlien

LESERINNLEGG

Kritisk til regjeringens rusreform

«For å fange opp ungdom i faresonen, tror jeg på flere ungdomskafeer, flere miljøarbeidere på skoleveier og på kveldstid», skriver Inger Furu i sitt leserinnlegg.

Publisert Sist oppdatert

Hvordan skal en 12-15-åring forstå legalisering av narkotika!? Uttrykket «helt legalt», da er ting greit. Legalt og likevel ikke ulovlig?

Barn oppfatter tidlig hva som ikke er lov.

Les også: Bekymret for rusbruk hos unge i Oppegård

Jeg så debatten om rusreformen på NRK. Politiker fra Oslo sa: «Dette har jeg jeg jobbet med i 14 år, dette kan jeg». Hun så ganske ung ut.

Ser ikke rusarbeidere alle de som ikke har startet med narkotika?

Jeg synes politikerne gjør en feil om narkotika legaliseres. Er det fristende med henhold til statistikker?

Politiet har advart mot det.

Les også: – Mine 23 år i en rusboble

For å fange opp ungdom i faresonen, tror jeg på flere ungdomskafeer, flere miljøarbeidere på skoleveier og på kveldstid.

Allerede i 14 års alderen starter konkurranser innen idrett, og mange slutter.

Det var ikke narkotika når jeg gikk på Ingieråsen ungdomsskole (avsluttet 9. klasse i juni 1967). Noen sterke gutter fant det gøy å mobbe sogneprest Lie, de løftet bilen hans i grøfta.

Da ansatte Oppegård kommune hjelpe-prest Ruud veldig fort. Ruud møtte vi ofte langs skoleveien. Han var hyggelig, viste interesse, husket navnene, osv.

Skoleveien er viktig. Der ser man mye de som går alene. Det har foregått salg av narkotika utenfor skoler her også.

Les også: Rusreformen: – Vi er avhengig av statlige midler til rådgivere

Powered by Labrador CMS