UTSIKT I FARE: Dette synet er Hans Mjøen og andre innbyggere i Kolbotn sentrum redd for å miste.

– Må medføre tilpasninger

Hans Mjøen fra Kolbotn sentrum svarer her på utspillet fra Arne Surén fra Sofiemyr.

Publisert

NB: Dette er et debattinnlegg. Innholdet står for innsenders regning.

Utbyggingen av den nye «Perronggården» er en kontroversiell sak i Kolbotn sentrum. Ønsker om utnyttelsesgrad av tomten, friarealer, hensyn til grunneiere, naboer og en harmonisk tilpasning til den nye togstasjonen må sees i sammenheng. Dette er ikke nødvendigvis en helt enkel oppgave. 

Det er ikke til å komme utenom at løsningen for dette sentrale området i Kolbotn må medføre tilpasninger mellom de ulike interessentene. Slikt blir det gjerne debatt om.

Interessene til naboene som blir berørt av et nybygg, langt mer dominerende enn noe annet bygg i Kolbotn, vil selvsagt stå i kontrast til de som bor i kommunens yttergrenser.

Jeg er en av de naboene som skal leve med et overdimensjonert nybygg helt inn mot vår tomtegrense. At jeg ikke liker dette betyr at jeg faller i kategorien av naboer som visstnok ikke har satt meg «… inn i det nasjonale eller lokale lovverket eller regulering», og dermed uttaler meg rimelig bastant, og derfor blir svært uryddig og tilfører saken bare «støy» i henhold til en kommentar fra en beboer på Sofiemyr og sikkert flere andre som er totalt uberørte av dette byggeprosjektet.

Jeg kan fortelle at som regelverksforvalter i staten har vi ganske god oversikt over de til en hver tid gjeldende lover og regler på kommune, fylkeskommune og statlig nivå.

At jeg blir bedt om å overlate slike utredninger til de med riktig kompetanse høres ganske spesielt ut. Der jeg jobber har vi ansvaret for utredningsinstrukser mv.

Lokal kunnskap er viktig. I dette tilfellet kan det virke som om lokal kunnskap og lokale bekjentskaper har ført til lokale avgjørelser som nok ikke ville blitt vedtatt etter kommunesammenslåingen i 2020. (Denne uttalelsen står jeg som privatperson – altså Hans Mjøen – for).

For å runde av ber jeg om at initiativtakerne til «Perrongbygget» forholder seg til en maksimum gesimshøyde (GH) på 120 i likhet med alle øvrige nybygg i Kolbotn sentrum de seneste 8-10 årene.

Dersom dette ikke er i tråd med ønskene fra eiendomsinnehaverne vil jeg foreslå at områdeplanen fra 2017 for Kolbotn sentrum blir erstattet med en ny plan som er i harmoni med den øvrige bebyggelsen i sentrum.

Vennlig hilsen,
Hans Mjøen

Powered by Labrador CMS