Vannlekkasje på Ingierodden

GLAD FOR AT LEKKASJEN HAR BLITT UTBEDRET: På bildet kan du se Irmela Freymann som står med en fot i den tidligere bekken.

– Endelig er lekkasjen utbedret

Irmela Freymann syntes det var provoserende å se at den påviste vannlekkasjen på Ingierodden ikke var utbedret til tross for flere henvendelser til kommunen, men nå kan den engasjerte innbyggeren juble!

For drøye to år siden skrev Oppegård Avis om Irmela Freymann (66) som reagerte sterkt på at den påviste vannlekkasjen på Ingierodden ikke var utbedret til tross for flere henvendelser til kommunen.

     Visste du at...?

  • 53,3 prosent av vannet vårt (i tidligere Oppegård kommune) som pumpes opp fra grunnvannskilden Gjersjøen renner ut i intet, før det når kranene til innbyggerne?
  • I landet ellers er gjennomsnittet 30 prosent.
  • Tidligere Oppegård kommune er dermed på listen over de ti kommunene i landet som lekker mest.
  • I tidligere Ski kommune er det kun 21 prosent av vannet som ikke når fram til kranen.
  • Les mer i denne saken.

Bekken, som gikk parallelt med Kolbotnveien mot Gjersøbru og endte i Gjersjøen ved en badeplass, har eksistert på stedet som følge av vannlekkasjen i over 30 år, ifølge 66-åringen fra Kolbotn.

Hun syntes det var provoserende at kommunen ikke var interessert i å utbedre vannlekkasjen.

– Det er jo vi, innbyggere, som betaler for vann. Kommunen, og dermed vi, innbyggere, taper penger ved å ikke utbedre lekkasjen, så det er rett og slett sløsing med innbyggernes penger, sa hun til Oppegård Avis i 2018.

Les også: Over halvparten av vannet vårt forsvinner ut i det blå

– Helt uttørket

MANGEÅRIG LEKKASJE: På bildet kan du se bekken som gikk parallelt med Kolbotnveien mot Gjersøbru og endte i Gjersjøen ved en badeplass.
UTBERDRET: Irmela Freymann er veldig glad for at den mangeårige lekkasjen har blitt utbedret.

Nå kommer Oppegård Avis med en oppdatering. Nylig har Irmela Freymann oppdaget at bekken, som hun tror var en mangeårig lekkasje fra det kommunale ledningsnettet, har nå vært helt uttørket, for første gang på minst 30 år.

– Det var bare noen kulper med vann igjen, men ikke noe vann som rant inn i Gjersjøen. Betyr det at vannlekkasjen er blitt utbedret? Det hadde jo vært morsomt å undersøke om vår kommune har utbedret skaden og om vi mister mindre vann nå, sier Freymann. 

Les også: Utslipp på 256.000 liter på én dag

Har reparert flere lekkasjer i området

I forbindelse med saken har Oppegård Avis kontaktet avdelingsleder for drift og vedlikehold i den kommunale virksomheten Vann og avløp, Rune Århelle.

Ifølga ham har kommunen ved tidligere søk funnet og reparert flere vannlekkasjer i det aktuelle området på Ingierodden. Århelle viser også til artikkelen i Oppegård Avis om dette.

REPARERTE LEKKASJEN RETT ETTER PÅSKE: Kartutsnittet (merket med et gult område) viser det aktuelle området.

– Rett etter påske i år fant vi en vannlekkasje på det kommunale ledningsnettet i Eyvind Alnæs vei på Ingierodden, sier han.

 

Rune Århelle sier at den sistnevnte lekkasjen var på en vannledning som var 15 centimeter i diameter, og som ble reparert.

– Om det er denne reparasjonen som er årsaken til at det nå har tørket opp i området ved Gjersjøen, er uvisst for oss, men det kan se slik ut med tanke på tidsrom, sier han.

Denne nyheten får Irmela Freymann fra Kolbotn til å juble:

– Heia for Nordre Follo! sier hun, og takker kommunen ved Rune Århelle for innsatsen.

Les også: Kloakkutslipp fra Kolben hemmeligholdt i ett år

Powered by Labrador CMS