Sprer glede med malekurs på Rosenholm
Billedkunstneren Reidun Falk (48) har rukket å bli en ordentlig rosenholmer etter å ha jobbet på Rosenholm Campus i tre år.
– Jeg har en lang venteliste på kursene mine og er takknemlig for det. Jeg stortrives å jobbe på Rosenholm Campus. Det er et fantastisk arbeidssted, også for oss som driver med kunst. Jeg føler meg godt ivaretatt og har veldig god plass, sier Reidun Falk.
48-åringen har bred utdannelse som kunstner og scenograf fra London og Oslo. Mange oppegårdinger har trolig vært innom hennes atelier i Hvervenbukta hvor hun hadde jobbet i 15 år før hun flyttet virksomheten til Rosenholm Campus i 2019.
På Rosenholm Campus deler Reidun Falk atelierplass i tredje etasje sammen med tre andre kunstnere, Tone Hermansen, Kristin Vibeke Jørgensen og Cecilie Løvik Sveen. Sammen utgjør de kunstnerfellesskapet kunstKALL, som er Rosenholms eget kunstnerkollektiv.
Den kreative firkløveren er kjent for å holde utstillinger både i Oppegård og Oslo, og iverksette aktiviteter og verksteder innen visuell kunst og kunsthåndverk med verkstedutsalg.
– Veldig inspirerende
Da Oppegård Avis besøkte kunstKall forrige uke, møtte vi en gjeng med ivrige deltakere, som hadde meldt seg på malekurs hos Reidun Falk.
Marianne Blien (58) fra Trollåsen begynte å tegne et ansikt etter å ha laget struktur på lerretet ved bruk av gesso (akrylbasert grunning) og noen striper med lim.
– Det er veldig inspirerende å være her. Jeg gleder meg allerede til neste gang. Jeg meldte meg på dette kurset for å lære forskjellige maleteknikker og bli bedre på å tegne ansikter, men jeg liker å tegne alt mulig rart, alt fra natur til mennesker og dyr, sier 58-åringen fra Trollåsen.
Ifølge Blien koser hun seg når hun tegner og maler. Denne hobbyen fikk hun for cirka tre år siden, men det er for første gang at hun er med på et malekurs.
– Det er veldig sosialt og det gir meg avkobling, og jeg investerer gjerne i å lære nye ting. En gang per uke tegner jeg og maler sammen med min venninne hjemme hos meg. Jeg har tegnet og malt i i snart tre år, og jeg skjønner ikke hvorfor jeg ikke begynte med dette tidligere, sier 58-åringen.
13 år med kurs
Reidun Falk sier temaene varierer fra kurs til kurs. Hvert kurs varer i åtte uker. Forrige kurs hadde grafikk som tema, mens kurset som startet i forrige uke handler om akryl, kull og pastell samt hemmelige effekter.
– Når går det et par år til før disse temaene kommer tilbake, sier Falk, som har holdt kurs siden 2009.
Ifølge henne er det som regel plass til totalt 18 deltakere per kurs. Disse blir delt inn i tre grupper med seks deltakere i hver gruppe. Deltakerne møtes én gang per uke og holder på i to timer hver gang.
– Jeg har hatt deltakerne fra 17 år til over 60 år, men det er stort sett kvinner i alderen fra 30 til 50 år som melder seg på. Både jeg og mine kollegaer i kunstKALL har også hatt menn som deltakere og vi ønsker dem hjertelig velkommen, for at det er positivt for arbeidsmiljøet. Jeg tror også flere menn ville få mye ut av dette, påpeker Falk.
Hun sier alle deltakere får lov til å drive med egne prosjekter. På kurset lærer de om de ulike teknikkene og får hjelp underveis.
Sosialt og hyggelig
Grete Rosendal Bratli (69) fra Siggerud er veldig opptatt av hatter. Hun har malt søskenparet med ulike hodeplagg og klær fra gamle dager, og er fornøyd med arbeidet så langt.
Siden pandemien startet for to år siden har 69-åringen gått på flere malekurs.
– Det er mitt første kurs i akryl, men tidligere gikk jeg på kurs i akvarell. Jeg storkoser meg med være på slike kurs. Det er også sosialt og veldig hyggelig å bli kjent med flere andre likesinnede, sier 69-åringen.