SKUMMEL SITUASJON: Dette busstoppet skaper til stadighet skumle situasjoner, ifølge naboer.

Kommunen: – Vi beklager

Forklarer manglende fremdrift på Tårnåsen med store behov og få ressurser.

Publisert

Denne uken har Oppegård Avis nok en gang fulgt opp trafikksituasjonen over Tårnåsen. Store deler av Valhallaveien, fra Høyås i nord til Sofiemyr i sør, er nå en stor 30-sone med dertilhørende farthumper.

Men det er fortsatt ett lite område som bekymrer de som bor der; det lille partiet av Valhallaveien fra utkjøringen fra Gimleveien og til første rundkjøring ved gamle Tårnåsen senter.

Beboerne i og rundt Kornmoenga Borettslag ser med bekymring på de mange skumle situasjonene som utspiller seg i trafikken.

–  Folk kjører dessverre som svin her, uten å ta hensyn. Det har ikke blitt noe mindre farlig de siste årene, sa beboer Rolf Arnesen til OAvis tidligere denne uken:

– Vi beklager

Han etterlyste nok en gang handling og svar fra kommunen, og nå har han i hvert fall fått det sistnevnte.

– Vi beklager at det ikke har blitt utført trafikksikkerhetstiltak her enda. Vi skulle gjerne ha vært i mål med trafikksikkerhetstiltak her allerede. Fremdriften vår er dessverre begrenset som følge av at trafikksikkerhetstiltakene er mange og ressursene er få, skriver Halvor Bjørnstad, rådgiver i plan- og prosjektavdelingen i Vei og park, i en e-post til Oppegård Avis.

Det foreligger flere konkrete planer for å vurdere hvilke tiltak det er nødvendig å innføre.

– Vi har utført flere trafikksikkerhetstiltak i Valhallaveien. I tillegg har vi planer om flere tiltak i Valhallaveien ved Odins vei og bussholdeplassen ved Kornmoenga. Vi skal gjøre en fartsmåling og deretter midlertidige tiltak ved bussholdeplassen for å teste en løsning med innsnevring av veibanen ved gangfeltet. Det gjør vi for å forhindre farlige forbikjøringer når bussen stopper på holdeplassen. Når tiltaket er utført vil vi vurdere om det har ønsket effekt eller om det er andre tiltak vi bør prøve ut. Målet vårt er at tiltakene bedrer trafikksikkerheten i veien, tilføyer Bjørnstad.

Powered by Labrador CMS