BLI MED PÅ DIGITALT WEBINAR: Ordfører Hanne Opdan inviterer alle til å bidra. Foto: Nordre Follo kommune

Hva skal til for at Kolbotn sentrum blir attraktivt?

Vil du være med å utvikle uterommene i Kolbotn sentrum? Kommunen inviterer alle til et digitalt webinar torsdag neste uke.

Publisert Sist oppdatert

I en pressemelding skriver kommunen at det å skape en god og levende by tar tid og er krevende for dem som er berørt av utbyggingen.

– Nå ser både vi, beboere og de som bruker sentrum tydeligere hva som fungerer og hva vi mangler. Vi har et godt besøkt kulturhus, et kjøpesenter midt i sentrum, åpne plasser, parkområder og Kolbotnvannet. Men vi mangler en god sammenheng, helhet og rom, som er tilrettelagt for lek, opphold og samvær, sier ordfører Hanne Opdan.

Les også: Fikk grønt lys fra Fylkesmannen – Snart skal deler av kantvegetasjonen rundt Kolbotnvannet fjernes

Gode byrom

– Vi ønsker et sentrum med gode bokvaliteter, byliv og møteplasser for et økt antall innbyggere og attraksjoner som trekker besøkende til handels- og servicetilbudet på Kolbotn, forteller Opdan.

Hun sier de næringsdrivende er avhengig av at innbyggere og andre opplever Kolbotn så attraktivt at de kan konkurrere med netthandel og andre kjøpesentre.

Oppegård Avis har skrevet at pandemien har påvirket næringslivet stort. Vi har også skrevet at klesgiganten H&M har valgt å legge ned butikken på Kolbotn Torg. Flere lokale butikker og spisesteder, inkludert de som holder til sentralt på Kolbotn, sliter økonomisk.

Les også: Slå ring rundt eller slå under beltestedet?

Hyret inn ekstern konsulent

For å gjøre uterommene på Kolbotn mer attraktive, vil kommunen sette i gang med et nytt prosjekt. I forbindelse med det sistnevnte har de engasjert konsulentfirmaet Multiconsult.

– Målet er å skape et sentrum som tiltrekker seg innbyggere i alle aldre, sier Opdan.

Har ikke arkivert signert avtale ennå

Fredag 12. februar ba Oppegård Avis kommunen om å opplyse hvor mye det ovennevnte konsulentarbeidet med Multiconsult vil koste kommunen, ifølge kontrakten.

Tirsdag 16. februar skrev kommunen følgende i en e-post til Oppegård Avis:

"Multiconsult og kommunen ble muntlig enige om en avtale for cirka tre uker siden, men på grunn av manglende skannere på hjemmekontor, har arkivering av signert avtale tatt tid. Vi kan oversende skannet versjon i løpet av en ukes tid", skriver kommunen.

Flere planer fra tidligere

Det er ikke slik at det er mangel på planer for Kolbotn sentrum. I forbindelse med områderegulering av Kolbotn sentrum i 2017 ble det laget en mulighetsstudie der fire arkitekter presenterte spennende planer for Kolbotn sentrum.

I 2019 ble det laget en plan for utforming av grøntområder og offentlige rom i Kolbotn sentrum, med en oversikt over konkrete tiltak for perioden 2019-2024. Tidligere rådmann har også foreslått å lage en arkitektkonkurranse for en ny bro over Kolbotnvannet.

Les også: Foreslår arkitektkonkurranse for ny bro over Kolbotnvannet

Vil du være med å påvirke?

For å bli bedre kjent med prosjektet og mulighetene for å bidra, inviterer Nordre Follo kommune til et digitalt webinar torsdag 18. februar. Det starter klokken 18:00 og varer i halvannen time.

– På webinaret vil du få en grundigere introduksjon til prosjektet. Vi forteller om bakgrunnen og rammene, og om hvordan du kan være med og påvirke utforming av uterommene i Kolbotn sentrum, sier Opdan.

Lenken til webinaret skal legges ut på oavis.no samme dag som møtet holdes. Presentasjonen fra webinaret vil du finne på kommunens hjemmeside dagen etter møtet.

– I forbindelse med webinaret åpner vi også prosjektets egen prosjektportal der du kan gi innspill til prosjektet, påpeker ordføreren.

Les også: Kvikkleire i Oppegård – Kan vi lære noe fra Gjerdrum?

Ber innbyggerne om innspill

– Vi ønsker dine innspill i flere faser av prosjektet. Først vil vi gjerne vite hva du mener om uterommene i sentrum i dag og hva du ønsker i fremtiden, sier Opdan.

Multiconsult skal sammenfatte innspillene sammen med kommunen for å se hvordan disse kan overføres til fysiske tiltak.

Les også: – Hele planen må forkastes

Dialogmøter med ulike grupper

For å sikre medvirkning fra ulike interessegrupper i sentrum, har kommunen i denne innledende fasen i prosjektet valgt å invitere følgende:

  1. Innbyggere som har vært engasjert i utviklingen av Kolbotn sentrum
  2. Boligsameier i Kolbotn sentrum
  3. Næringsdrivende i Kolbotn sentrum
  4. Organisasjoner
  5. Kommunale institusjoner og virksomheter, inkludert skoler og barnehager.

Les også: Hvor lenge skal det få være sånn?

Send en e-post til prosjektleder

Dialogmøtene vil gå av stabelen i uke ni, men invitasjonene vil bli sendt ut i løpet av uke syv.

– Dersom du ikke mottar invitasjon, men allikevel har lyst til å delta med mer enn å bare gi innspill via prosjektportalen, er du selvfølgelig velkommen til å melde deg til et dialogmøte, sier Opdan.

Har du spørsmål eller innspill til prosjektet, kan du ta kontakt med prosjektleder Anne Holten på e-post (anne.holten@nordrefollo.kommune.no).

Les også: Hjerterom mot uviss skjebne

Powered by Labrador CMS