Genial løsning for deg med dyr i bil
Har du hund, redder en sølvduk mye av sommeren. Kolbotn dyreklinikk gir deg tipsene som sørger for at dyrene får en fin og trygg sommer.
Sommeren er tid for varme, kos og forhåpentligvis noen late dager. Men for de pelskledde familiemedlemmene kan sterk sol også by på mange utfordringer. Oppegård Avis spurte dyrepleier Ida Kleive om tips til å ta vare på dyrene i sommer. Her er rådene vi fikk.
Sølvduk
Sølvduk, eller Silvershade som den også kalles, kommer til å bli både din, og din hunds beste venn. Den pustende duken gir skygge til hunden på varme dager, så fremt du fortsatt husker på å sette vinduene på gløtt. Vink farvel til alle utfordringer med å parkere på varme dager med dyr i bilen. Nå kan du (endelig) ta en tur i butikken mens hunden hviler trygt i bilen.
Vinduene ned, og parker i skyggen
Du har hørt det før, men påminnelsen trenger vi dessverre stadig. I sommervarmen blir det fort varmt inni bilen. Det blir fort 10-15 grader varmere i bilen straks solen stiger på himmelen, forteller dyrepleieren. Derfor er det også viktig å gi hunden luft fra vinduene, selv når bilen står parkert i parkeringshus. Å parkere er også et viktig tiltak, særlig om du ikke har sølvduk.
Tilgang til vann
Både mennesker og dyr trenger tilgang til friskt drikkevann, men dyret ditt kan ikke si ifra når det blir tørst. Pass derfor alltid på at dyret ditt har tilgang til friskt, rent vann så det ikke blir dehydrert i varmen.
Mens vi er inne på vann. Dersom du har en badeglad hund minner dyrepleieren på at dette er en god kilde til avkjøling, i tillegg utgjør det en super treningsøkt for hunden din.
Unngå turer i sola
Dyr som går i bånd bør unngå turer midt på dagen, når sola står som høyest. I tillegg til at det fort blir varmt, så er det asfalten du må være obs på. Legg håndflaten på bakken og kjenn etter. Er det for varmt for deg å holde hånden der i 5 sekunder, så er det for varmt for potene til dyret ditt å gå på. Gå heller lengre turer morgen og kveld, og eventuelt bare korte tisseturer midt på dagen, råder dyrepleieren.
Masse flått i år
Det er viktig med god beskyttelse mot flått. De små rakkerne kommer i ulike størrelser, og kan (uten å skremme noen) potensielt utgjøre stor skade på både mennesker og dyr. Sjekk gjerne ut hvilken flåttbeskyttelse som kan fungere for ditt dyr. Dyrlegen tipser om tabletter, dråper og halsbånd som gode tiltak for å hindre eller redusere flått. Disse beskytter fra 1-3 måneder.