Se den ultralokale revyen til Oskar Braaten!

GOD STEMNING: Landstormen satte opp Oskar Braatens urgamle og ultralokale revy på nytt i Kolben. Her kan du se den i sin helhet.

Se Landstormens herlige revy i sin helhet!

Gikk du glipp av Tullebunden i nutid og fremtid? Nå kan du se den fra start til slutt!

Mange skulle gjerne ønsket seg å være tilstede i Kolben da Seniorakademiet og Landstormen inviterte til ultralokal revy.

God, gammel årgang

I 1916 skrev forfatteren Oskar Braaten en lokal enakters Oppegård-revy, hvor handlingen utspilles på perrongen på Kolbotn stasjon, eller – som den het den gang, nemlig Kullebunden Jernbanestation.

Stykkets tekst og musikk beskriver lokale forhold og enkeltpersoner i Oppegård kommune, og gir en detaljert beskrivelse av hvordan Oskar Braaten så for seg utviklingen og fremtiden i Oppegård.

Se revyen

Dersom du gjerne skulle sett revyen hans, får du nå en ny og unik mulighet via oavis.no. Klikk play i videovinduet øverst i saken, finn litt popcorn og jekk deg en brus.

Kos deg!

GOD STEMNING: Landstormen satte opp Oskar Braatens urgamle og ultralokale revy på nytt i Kolben. Her kan du se den i sin helhet.

PS! Saken fortsetter under bildet. Klikk play i videovinduet for å se Oskar Braatens revy i sin helhet!

Hvem var så Oskar Braaten?

For deg som ikke kjenner til Oskar Braaten, skal du få en kjapp innføring.

SLIK SÅ HAN UT: Oskar Braaten bodde i sin tid i Oppegård.

Oskar Alexander Braaten, som er hans fulle navn, ble født 25. november 1881 i Oslo.

Han var en norsk forfatter som skildret arbeidermiljøet i Oslo i sin samtid. Spesielt er han kjent for komedien «Den store barnedåpen» og skuespillet «Ungen».

Han debuterte som forfatter i 1903 med novellen «Dømt! i tidsskriftet «Symra. Kritikerne mente den hadde rene, enkle trekk, men manglet grundig bakgrunn, miljø og atmosfære. Dette var starten på en markant forfatterkarriere!

Braaten og hans familie bodde på Kolbotn, nærmere bestemt i Solbråtanveien, i syv gode år, men Braaten fant plutselig ut at det var for lang vei til byen som han elsket, Oslo, og bestemte seg for å flytte. Dessuten hadde sønnen Bjørn hyppige astmaanfall, og datteren Berit tålte dårlig fuktigheten fra Kolbotnvannet.

Det var i perioden i Solbråtanveien, nærmere bestemt i I 1916, at Braaten, som var medlem av Landstormen, skrev det samme stykket som herreforeningen setter opp igjen nå, 100 år etter.

Oskar Braaten døde i en trafikkulykke i Trysil, 58 år gammel, den 17. juli 1939.

Powered by Labrador CMS