Trøbbel i bekkeparadis?
Det nybygde amfiet ved vannspeilet i Kantorbekken Terrasse skaper bekymring hos enkelte.
Om du har tatt deg en runde rundt Kolbotnvannet, har du kanskje sett mange av de nye boligene ved Kantoråsen. Boligene i Kantorbekken terrasse hører til blant de nyeste, og på tomta kan du gå langs bekkepromenaden, som ender i et vakkert vannspeil med tilhørende amfi.
Kun idyll, tenker vel du? Nei, ifølge et anonymt tips Oppegård Avis har fått, er man bekymret for sikkerheten til særlig små barn og eldre med dårlig balanse.
– Her er det en meget bratt terrassert trapp (amfi, red.anm.) med stor høydeforskjell mellom hvert trinn og meget skarpe kanter. Vi mener at denne trappen utgjør en fare for at lekende barn eller eldre med dårlig balanse kan falle utenfor. Kan det være tillatt å ha det slik eller er det slik eller er det påkrevet med et gjerde eller en annen form for sikring mot kanten? Undrer vår tipser.
Må være sånn
Dette måtte vi selvfølgelig sjekke ut, og ringte straks til de ansvarlige.
Det er Strukta AS som er totalentreprenør for byggeprosjektet, mens det er Dronninga landskap AS som har prosjekteringsansvaret for arbeidet ved Kantorbekken. Da vi ringer deres prosjektleder, landskapsarkitekt Rainer Stange, kan han være enig i at det er litt bratt, men forklarer at det ikke var mer plass til å gjøre amfiet bredere.
– Joda, det er litt bratt, men det er et amfi. Og hver gang vi lager vannprosjekter, vil det stilles spørsmål til sikkerhet. Men man setter ikke et gjerde på toppen av et amfi, da kan det jo ikke brukes til sitting. Det er en ganske fin måte å ta opp bratt terreng på, samtidig som man kan få adgang til den nye badeplassen, som er skapt som en stor kulp i Kantobekken, sier han.
Ikke krav til gjerde
Stange understreker at det ikke er krav til gjerde ved amfiet, og sier at det heller ikke vil komme noe gjerde. Årsaken er at amfiet skal være lett tilgjengelig.
– I et amfi skal man sitte, sier Rainer Stange.
Han fortelle også at det vil komme en bro og en mur til venstre i bildet, der det i dag fortsatt er byggeplass. Stange mener derfor at kritikken kommer for tidlig, og sier at det ikke er noen grunn til å bli hysteriske.
Han råder derfor bekymrede beboerne til å vente litt med kritikken, og minner om at prosjektet fortsatt ikke er ferdig.
– Prosjektet må få vokse litt og vi må få bygge ferdig, sier Rainer Stange.
Prosjektlederen benytter også anledningen til å skryte av hvor fint det er blitt. Han mener folk må se det store bildet, og mener det er fantastisk at de har åpnet en bekk som i over 70 år har ligget bortgjemt. Han mener at det er en fin nærbadeplass, og oppfordrer alle til å bade der.
Ikke bekymret
En kveld Oppegård Avis er i området, snakker vi med flere som ikke er enige i kritikken. De fleste virker å mene at det ikke er noe stort problem. Elsa Grimsmo og Per Kristian Johnsen, som selv har barnebarn i området, er ikke bekymret.
– Er man i nærheten av vann, så skal du være sammen med barna. Du slipper dem ikke ut alene, synes jeg. Når det kommer til eldre, så er det bredt nok. Jeg tror jeg ville ta det med ro, sier Per Kristian Johnsen.
Heller ikke Elsa Grimsmo er bekymret
– Det er bredt nok til meg som hinker av gårde, sier Elsa Grimsmo, som sliter litt med gangen.