Vi føler oss trygge - og har enorm tillitt til lokalpolitiet
Ny undersøkelse gir stjernekarakter til lokalpolitiet vårt.
Det er ingen tvil om at folk i distriktet vårt setter pris på jobben lokalpolitiet gjort, for en innbyggerundersøkelsen, gjennomført av Ipsos MMI, viser at over 80 prosent av innbyggerne i Øst politidistrikt har ganske stor eller svært stor tillit til politiet.
Det er en liten økning fra fjorårets undersøkelse.
På topp tre
På landsbasis er Øst politidistrikt blant de topp tre distriktene med høyest tillit.
– Det er verdt å glede seg over. Tillit er noe alle våre medarbeidere jobber hver dag for å bygge og beholde, sier politimester Steven Hasseldal.
Undersøkelsen viser at over 95 prosent av innbyggerne i Øst politidistrikt føler seg trygge der de bor eller ferdes.
– Det underbygger at Norge er et trygt land å bo i. Øst politidistrikt er landets nest største med over 700 000 innbyggere. Politiets hovedoppgave er å sørge for trygghet, lov og orden for innbyggerne våre. Sammen med kommunene og andre aktører jobber vi hver dag for å opprettholde denne tryggheten, sier Hasseldal videre.
Mest bekymret for trafikkuhell
Befolkningen er aller mest bekymret for å bli utsatt for hendelser i trafikken, viser undersøkelsen.
– Det er ikke overraskende. Alle kan bli utsatt for hendelser i trafikken, både som sjåfører og som gående eller syklende. Å sørge for trygghet i trafikken er prioritert, forteller politimesteren.
Én av tre bekymrer seg for å bli utsatt for svindel på internett.
– Internett er en stadig større del av folks liv og hverdag. Og derfor også en stadig større del av det kriminelle bildet. Vi ønsker å prioritere disse oppgavene i langt større grad enn hva vi gjør i dag. OP Dark Room i Vest politidistrikt som avdekte grove overgrep mot barn over nettet var et av fjorårets tydeligste eksempler på at politiet må ha god kompetanse innen nettkriminalitet - av ulik alvorlighetsgrad. Vi har også i Øst slike saker, som krever mye etterforsking og gjennomgang av databeslag, sier Hasseldal.
Undersøkelsen viser at cirka 50 prosent er enig i at politiet er synlig nok i lokalmiljøene.
– Dette er en tilbakemelding jeg som politimester må ta på alvor. Synlighet og tilstedeværelse skaper trygghetsfølelse, men jeg er også av den oppfatningen at det aller viktigste er at vi kommer når det er behov for oss. Jeg håper på å kunne øke synligheten blant annet ved at jeg har forpliktet meg gjennom nærpolitireformen til å doble antall forebyggere i distriktet, sier Hasseldal.