Henriette fra Myrvoll ble Årets sykepleier
– Jeg skjønte ingenting før navnet mitt ble ropt opp.
Midt på dagen onsdag var helsepersonell fra hjemmetjenesten samlet i kommunestyresalen på gamle Oppegård rådhus. De aller fleste visste hva anledningen var, men ikke Henriette Furebotn. Hun var blitt fortalt at kommunen skulle hedre sine ansatte på grunn av innsatsen som legges ned i arbeidet mot Covid-19.
Denne seansen var derimot noe helt annet.
– Jeg stusset da de begynte å snakke om medlemmer. Vi er jo alle medlemmer i kommunen, sier Henriette og smiler.
Etisk bevissthet
Først da det penset inn mot tittelen Årets sykepleier forsto hun at dette var snakk om noe helt annet. Bådet Henriette og kollegene i salen var rørt til tårer da Ragnhild Hegg fra Norsk Sykepleierforbund Akershus ropte henne opp som Årets sykepleier 2019.
Saken fortsetter under bildet!
Den årlige prisen tildeles en sykepleier med høy etisk bevissthet, som styrker det faglige nivået som modell og er inspirator for kolleger. Videre står det i prisen statutter at den går til sykepleiere som tar initiativ til å forbedre sykepleietjenesten, og som deltar aktivt i veiledning av studenter og kolleger.
– Jeg er stolt og glad, og så sier det mye om mine kolleger som har nominert meg, sier sykepleieren, som til daglig jobber i hjemmetjenesten med base på Høyås.
Henriette har jobbet i hjemmetjenesten siden hun startet som ekstravakt for mange år siden.
– Det var da jeg fant ut at jeg ville bli sykepleier.
Nå tar hun masterutdanning i avansert geriatrisk sykepleie.
Hyllet av kollegene
Kollegene hentet fra superlativene i nomineringen av Henriette til prisen Årets sykepleier.
«Hun sier aldri nei, gjør mer enn oppsatte arbeidsoppgaver. Er veldig engasjert i alle brukere, ikke bare «sine egne» brukere», sto det i en av begrunnelsene var sendt inn i nominasjonen av Henriette.
Kollegene fortalte også en sterk historie, hvor Henriette jobbet med en bruker som var i livets siste fase. I nominasjonen skrev kollegene:
«Bruker og pårørende var ikke kjent med noen av nattevaktene, og Henriette tok derfor beslutningen om at hun selv skulle gå natt for at alle i familien og bruker skulle få trygge nattetimer med en kjent person og en fin avslutning på livet. Vi opplevde at Henriette i denne situasjonen leste pårørende godt og opptrådde på en veldig profesjonell måte. Hun vet og ser når noen trenger en skulder å lene seg på, og når hun skal trekke seg bort. Hun har i etterkant av denne situasjonen fått masse skryt på hvordan hun har håndtert situasjonen. Selv om dette er en tøff arbeidsoppgave er hun åpen for å reflektere om hva som har skjedd, slik at hun kan dele sine erfaringer på hva som går bra og hva som kunne ha vært gjort annerledes. Det er dette som gjør at Henriette er en så god kollega.»
Hyllet av ordfører og rådmann
Onsdag ble Henriette hyllet av både ordfører, rådmann og kolleger i hjemmetjenesten. En tydelig rørt rådmann Gro Herheim tok ordet mot slutten:
– Det er første gang jeg er med på arrangement for å hedre sykepleieryrket - og en sykepleier spesielt. Dette gjør jeg med stor glede og ikke minst stolthet. Stolthet over at vi har så dyktige sykepleier i Nordre Follo og at dette blir lagt merke til.
– Nå har det vært mye oppmerksomhet rundt sykepleiere - både fra sentralt hold og lokalt hold. Jeg vil derfor også bruke denne muligheten til å takke alle sykepleiere som har stått på i den spesielle tiden vi har vært i - og fremdeles er i, sa Gro Herheim.