BIBLIOTEKET: Ukens anbefaling er Jonathan Franzens forsøk på å skrive «den store amerikanske romanen».

Har barna tid og lyst til å være sammen med deg når livet går mot slutten?

Ukens anbefaling fra biblioteket er et gripende familiedrama om det å ønske seg en siste jul med sine nærmeste – som hater å være sammen og umiddelbart går hverandre på nervene.

Publisert Sist oppdatert

Premissene burde være kjent, men for ordens skyld tar vi en gjentakelse. Ukens anbefaling fra biblioteket er en fast, ukentlig spalte hvor en lokale bibliotekar anbefaler en bok som du bør lese. 

Korrigeringer 

av Jonathan Franzen

Anbefalt av Frank

Korrigeringer er et forsøk på å skrive «den store amerikanske romanen». Det er et episk familiedrama på 600 sider, om det eldre ekteparet Enid og Alfred Lambert fra en liten småby i Midtvesten, og de tre voksne barna deres som befinner seg i Philadelphia og New York.

FAMILIELYKKE? Jonathan Franzen beskriver krevende familieforhold i dette episke dramaet.

Alfred har fått Parkinson, hallusinerer og mister gradvis kontakten med virkeligheten. Hans kone Enids liv har blitt vanskelig og hun forstår at noe må gjøres, men først er hennes høyeste ønske å samle familien til «en siste jul». Hun gjør alt hun kan for å overtale barna sine for å komme, men de har alle sine egne problemer å forholde seg til. 

Romanen fremstår som 4-5 småromaner hvor foreldrene og de tre barna alle er hovedpersoner, mesterlig satt sammen til et større hele, med psykologisk innsikt og svart satire. 

Boken har vunnet flere priser og ble en braksuksess i USA i 2001. Forfattere i samme landskap: William Faulkner og Alice Munro.

Powered by Labrador CMS