TOK GULL: Kolbotn gutter 2009 var ett av tre lag som sikret seg gull i Sverige.

Gravde gull hos söta bror

Gullkvota ble fylt til randen da en rekke lag fra Kolbotn håndball inntok Hellton cup i Karlstad.

Publisert Sist oppdatert

Noen tok turen over grensen som en utelukkende sosial tur, mens andre var på gulljakt. Her følger en oppsummering av lagenes prestasjoner

Null tull og super seier

GLEDESBRØL: Atlet-bossen Espen Hansen kunne juble på trenerbenken.

Kolbotn J12, født i 2009, dro til Sverige med hele tre lag og 27 spillere og en hel drøss med voksne. En fantastisk sosial og utrolig lett gjeng å dra på tur med. Aldri noe tull og med stor omsorg for hverandre. Sportslig så var jentene nervøse for å møte svenske lag, spille med strek og delta på en cup med sluttspill for første gang.

Før avreise hadde vi sett litt på kampprogrammet og konkludert med at det beste var om vi vant hver sin pulje for å unngå å møtes før i semifinalene. Det klarte jentene med glans og gikk gjennom gruppespillet ubeseiret og på topp.

Kvartfinalene ble vunnet og det betydde at 3 av 4 lag i semifinalene var fra Kolbotn. BK Heid fra Gøteborg ble for sterke for et av lagene slik at det ble BK Heid mot Kolbotn i finalen. Der tok Kolbotn revansje og vant finalen etter fantastisk lagspill. Kolbotn J12 har en utrolig bredde!

GULLJENTER: 2009-jentene fra Kolbotn sikret seg gull over grensen.

Seier for supergutta

Kolbotn G12 ,født 2009, Reiste til Hellton Cup i Karlstad med 18 spillere og 5 ledere i helgen. Resultatet ble helt gull.

Cupen hadde en klar sosial profil og gjengen stilte dermed med to helt jevne lag.

Mange foreldre og søsken tok turen og bidro til at dette ble en strålende håndball helg for store og små. Begge lag vant hver sin gruppe og var ubeseiret før sluttspillet tok til søndag.

I kvartfinale ble det seier og dermed ble det Kolbotn Hvit mot Kolbotn Blå i semifinale.

I finalen ble det nok en jevnspilt kamp mot VesteråsIsta, der det ikke falt en avgjørelse før 3.20 spilt av Sudden Death. Da satte Kolbotn inn vinnermålet.

Stolte spillere kunne for første gang løfte et trofe i cup med sluttspill.

Fikk tøff motstand

HYGGE: Det sosiale er minst like viktig som resultatene på banen. Her er det G15/16 som koser seg.

Kolbotns blandede G15 og G16-lag fikk hard motstand på banen mot ett år eldre gutter, men utenfor banen var gutta i en egen klasse.

G16 stilte med 35 spillere fordelt over tre jevne lag. De fleste av disse er født i 2006, så i denne cupen var de et år yngre enn mange av sine motstandere. I Sverige finnes det nemlig ikke egen 15 års klasse. Semifinale i B-sluttspill fikk vi i alle fall med oss.

Sportslig ble ikke cupen det vi hadde håpet på, med mange store og sterke lag i klassen vår. Men sosialt var det en fin opplevelse for alle gutta med hotell, svenska flickor og mye sosialisering på tvers av gruppa.

Det var mange tøffe kamper og lite søvn på gutta, så en del slitne kropper som ankom Sofiemyr søndag kveld. Så nå får vi restituere og få slitne kropper klare igjen for nye tak.

Men om vi ikke vant så mye på banen, så vant vi definitivt tribunen. Alle gutta heiet på hverandre sammen med en stor foreldregruppe som hadde tatt turen. Topp stemning og veldig gøy at mange andre KIL-lag gjorde det så godt på banen.

MYE BLÅTT: Kolbotn reiste med en stor tropp til Sverige og markerte seg også på tribunen.

Kolbotn J13 vant puljene sine

Et lag som ikke var på svensketur i helgen var J13. Årgangen har hatt to lag i serien og begge er i toppen av tabellen etter at alle kamper er ferdigspilt. Det ene laget vant sin gruppe og går videre til A-sluttspill i nivå 1. Det andre laget kom på andreplass i sin gruppe og går derfor også videre til A-sluttspill i nivå 2. Jentene har dermed nådd målet sitt om at begge lagene skal spille A-sluttspill etter jul!

Laget har brukt tida godt i høst etter at de endelig fikk komme i gang i hall igjen etter korona-pausen med utetrening og egentrening. Det startet i august med to cup-helger på rad, Ski cup og Nordstrand Hummel cup, der de gikk seirende ut med pokalen etter finalen i A-sluttspillet. I høstferien dro de til Rakkestad på treningssamling, og siden har det gått slag i slag med kamper.

Dette er en stor og engasjert gjeng med 23 jenter, og antallet spillere har heldigvis vært stabilt de siste par årene. Hovedtrener Karina Kristiansen forteller at jentene yter bra på trening og utviklingen i laget har vært over all forventning denne høsten. Resultatene gjenspeiles i godt oppmøte på trening, samarbeid og god stemning i laget. Videre sier Karina at hun er stolt av jentene og hva laget har klart å oppnå sammen.

Bildet er fra Nordstrand Hummel cup i august.

STJERNELAG: Stående fra venstre: Ingrid Sønsterud-Kroken, Mia Holland-Hverven, Hedda Maurset, Adina Kristiansen, Sara Jensrud, Mari Tunes Jensen, Sina Frogner, Agnes Jule Reid, Ragnhild Paulsen, Mina Dancke Markussen, Maren Blomquist, Vilde Kristine Sagevik Ludt, Victoria Santamaria, Vilde Breivik Sittende foran fra venstre: Maja Seip, Emilie Tonga Aune, Mathilde Løvstad, Isabell Lien, Emma Thorstensen. Liggende foran fra venstre: Melina Morik, Elise Jensen Ikke tilstede på bildet da bildet ble tatt: Minja Savic og Ebba Niss.
Powered by Labrador CMS