LAGET: Oppe fra venstre: Birgitte Refsnes Johansen (hjelpetrener), Lina Eistabland, Julia Kronkvist, May, Wiget, Sigrid Kijewski, Othilie Miljan Tjernæs, Oda Holmen-Winje, Hannah Blix Sørensen, Julie Refsnes Moberg, Mathilde Halvorsen, Ida Amundsen, Espen Guttormsen (hovedtrener), Ella Blom-Dahl, Mari Sønsthagen, Tina Kazembe. Nede fra venstre: Emilie Holtedahl Bache, Mia Elton Gransæther, Mina Lange Akrim, Iselin Mytting Nordby, Vesa Gashi, Malin Strøm-Wilhelmsen, Karoline Lorentzen, Signe Bakke.

Fra erkerivaler til bestevenner

I vår slo Kolbotn og Oppegårds J07 lag seg sammen. Overgangen fra rivaler til å bli en skikkelig sammensveiset gjeng har gått overraskende fort. I helgen var jentene på treningsleir i Rakkestad for å gjøre seg klare for kommende sesong.

Publisert Sist oppdatert

Etter jul befant begge lag seg i en sårbar fase etter lange tider med corona-stengte haller og naturlig frafall ved 13-års alder i begge lag. Timingen for en sammenslåing var optimal, da jentene på begge lag trengte en liten motivasjonsboost og en ny start. Etter godt samarbeid og gode samtaler mellom klubbene møttes jentene på trening sammen for første gang i slutten av februar.

Det var spente jenter som stilte på trening, og det var ikke helt fritt for at de skulte litt på hverandre fra hver sin kant av banen.

Hva har overrasket dere positivt?

Den første skepsisen gikk veldig fort over. Med god hjelp fra foreldre som fremsnakket fordelene med å bli en større spillegruppe, med trenere som la til rette for gode treninger til tross for at pandemien fortsatt satte begrensninger for trening inne i hall og med pizzakvelder og spille-møter arrangert utenfor banen, begynte jentene ganske raskt å skape relasjoner på tvers. SU i begge klubber kom raskt på banen og har avtalt et samarbeid for jentene fremover. Det har vært godt å se at begge klubber ikke har hatt fokus på klubbdrakt, men at vi for denne gruppen skal få til et samarbeid over tid. Laget heter nå Oppegård/Kolbotn J07 og målet er Bring-sluttspill ved 16 års-alder .

Skepsis bland foreldre og spillere – hva har vi gjort for å «løse» det?

Det er avgjørende i en slik prosess at både spillere og foreldre blir hørt og får sagt sin mening. Etter noen måneder med samarbeid før sommeren ble det avholdt foreldremøte i de enkelte lags regi hvor alle fikk muligheten til å utrykke om de støttet opp om et mer langvarig samarbeid fra denne høsten.

Tilbakemeldingene var unisont positive, og laget har klart å beholde alle 25 spillerne.

Lagbygging

Det har allerede vært mange gode opplevelser og øyeblikk.

Pga. corona har det vært lite håndball-spill det siste året, men jentene har fått gode treningsøkter sammen i hele vår, uten fokus på kamper, men heller samspill og bli godt kjent. I juni ble det færre restriksjoner som gjorde at vi endelig fikk spille noen treningskamper igjen mot lokale lag. Avslutningen for sesongen gikk til overnattingstur til Lysern. Etter 24 timer med bading, kanotur, konkurranser og lek med 100 % fokus på det sosiale gikk jentene sommeren i møte med nye venner og en følelse av at håndballhøsten kunne bli veldig bra.

Denne helgen har jentene vært på treningsleir i Rakkestad. Gjennom helgen har jentene vært gjennom gode treningsøkter, lagkonkurranser, beach-håndballturnering, treningskamper mot både Langhus G08 og HK Rygge/Herulf J07. Jentene fikk god matching og viktig kamptrening, og selv og gutta ble litt for sterke var det godt å vinne siste kamp mot HK Rygge/Herulf som de også møter igjen i sesongen. Det sosiale aspektet ved å henge sammen over så lang tid, quiz konkurranser, å lage kveldsunderholdning for hverandre og tørre å by litt på seg selv ser vi har gjort underverker for samhold og følelsen av å være et lag.

Oppegård/Kolbotn-jentene stiller tre lag i årets serie og er superklare for en god håndballhøst.

Powered by Labrador CMS