Vil du bidra med matlaging?
Oppegård Røde Kors leter etter matglade mennesker som kunne tenke seg å bidra med matlaging en gang i måneden.
Det er en kjent sak at mange eldre får i seg for lite mat på grunn av redusert appetitt. Det kan føre til underernæring med redusert livskvalitet og økt omsorgsbehov. Oppegård Røde Kors har derfor satt i gang med et tiltak for å motvirke dette.
– Våre frivillige, som vi kaller for spisevenner, lager per i dag middag fra bunnen av én dag i måneden for beboere på Kolbotn Omsorgsbolig (KOMBO) og Greverud Omsorgsbolig (GOB). Disse middagene serveres til felles bespisning på disse institusjonene. Da blir det god matlukt som stimulerer appetitten hos de eldre beboerne, og det er hyggelig å spise i fellesskap, sier Elisabeth B. Skaugerum, som er leder for Omsorg i Oppegård Røde Kors.
Ifølge henne kommer det cirka 20 til 25 personer hver gang de serverer mat på KOMBO og GOB.
Trenger flere "kokker"
– Gode måltider gir trivsel, næring, mestring og felleskap. Gode måltider er kort og godt livsnødvendig medisin, og bidrar til god helse, sier Skaugerum.
Hun sier at Oppegård Røde Kors har mange flinke hjelpere, men trenger flere "kokker" som kan tilberede en treretters middag til 25 personer.
– Aktiviteten skjer på dagtid. Oppegård Røde Kors står for innkjøp av råvarene, sier Bernd Gutbier, som er ansvarlig for denne aktiviteten hos Oppegård Røde Kors.
Er du interessert eller har spørsmål rundt dette tiltaket, ta kontakt med Bernd Gutbier på e-post (bernd.gutbier@rodekors.org).