BEKYMRET FAR: Shahram Ariafar reagerer på at Nordre Follo kommune ikke viderefører driftstøtte til ridefysioterapi.

– Å fjerne et slikt tilbud kan ha store konsekvenser for de familiene det gjelder

Shahram Ariafar er kommunestyrerepresentant for Nordre Follo Arbeiderparti. Han har en datter som har særskilte behov og er engasjert på vegne av pasientene som bruker tilbudet om fysioterapiriding ved Øvre Ekornrud.

Publisert Sist oppdatert

Dette er et debattinnlegg og gir uttrykk for skribentens meninger. Saken innsender reagerer på finnes nederst i denne saken.

Ridefysioterapi er et lavterskeltilbud som gir unike helsemessige fordeler til mange sårbare grupper, spesielt barn med spesielle behov. Ved å karakterisere dette som et «vedlikeholdstilbud» i stedet for et «behandlende tilbud», nedvurderer kommunen den helhetlige verdien av tjenesten. 

Ridefysioterapi kombinerer fysisk aktivitet, psykisk mestring og sosial interaksjon, som sammen bidrar til økt livskvalitet, mestringsfølelse og bedre helse for brukerne. Dette er ikke bare vedlikehold, men en form for behandling som forebygger forverring av helsetilstanden og styrker den enkelte.

HAR DU NOE PÅ HJERTET?

Mener du noe om denne saken eller noe helt annet? 

Vi i Oppegård Avis vil veldig gjerne høre din mening.

Send ditt bidrag til debatt@oavis.no

Kommunens beslutning om å avvikle dette tilbudet uten å presentere gode alternativer setter brukernes helse i fare. Mange av disse barna har allerede komplekse behov, og ridefysioterapien er et tilbud som gir både fysisk trening og psykososial støtte. Uten dette, risikerer man at brukerne mister et viktig verktøy for å opprettholde og forbedre sin funksjonsevne, noe som kan føre til økt belastning på andre helsetjenester i fremtiden.

Å fjerne et slikt tilbud kan ha store konsekvenser for de familiene som benytter seg av det. Det er derfor viktig at kommunen vurderer saken på nytt og ser på ridefysioterapien som en del av et helhetlig behandlingsopplegg, i stedet for å redusere det til kun et vedlikeholdstiltak. 

Dette tilbudet gir muligheter for mestring, kontinuitet og bedre livskvalitet, og bør derfor videreføres for å sikre at barn og andre sårbare grupper får den helsehjelpen de trenger.

Powered by Labrador CMS