DE ER NOMINERTE: Stopp Støyen ved Helge Marstrander (f.v.), Kyrre Riis i Kolbotn Basket og Stål Rune Jensen i Oppegård ILs tilrettelagte gruppe, er alle nominerte til en av de gjeveste og mest høythengende priser her i kommunen, nemlig Frivillighetsprisen.

De er årets nominerte til Frivillighetsprisen!

Her er tre som alltid står utrettelig på for andre! Derfor er de nominert til en av de gjeveste utmerkelsene i Oppegård.

– Frivillighet er noe man blir «født til» eller man plukker opp underveis i livet, og når man først er engasjert, så er det vanskelig å slutte med det. Det gir en utrolig glede, sier Stål Rune Jensen i OIs tilrettelagte grruppe.

Han får anerkjennende nikk fra Kyrre Riis i Kolbotn basket og Helge Marstrander i Stopp Støyen. Alle er de nominerte til Frivillighetsprisen. De har tre helt forskjellige bakgrunner og utgangspunkt for å vinne prisen, men felles, er at alle gir sitt ytterste for andre, uke etter uke.

NB! Saken fortsetter under bildet!

Gruppering

REPRESENTANT: Helge Marstrander er en av talspersonene for Stopp Støyen, som er nominert som gruppering.

Helge Marstrander representerer Stopp Støyen, en uorganisert orgasnisert gruppe som kom på banen under prosessen med etableringen av beredskapssenteret på Taraldrud. I utallige timer har han og hans kompanjonger stått på for å sette saken på kartet, selv helt inn i maktens høyborg.

Les også: Helle vant Frivillighetsprisen

– Selv om saken tidvis har vært «kjip» å jobbe med i seg selv, er vi utrolig stolte av hva vi har oppnådd. Saken har vekket mye i så mange og favnet bredt, og vi opplever at vårt engasjement har bredt seg langt utover hva man kanskje kan forvente. Når vi nå får denne nominasjonen, er det med ydmykhet og kanskje en viss overraskelse, men det er utrolig gledelig at folk setter pris på hva vi har stått på for, sier Marstrander, som i tillegg til Stopp Støyen, har vært engasjert i FAU og lokalt kulturliv siden han flyttet hit.

NB! Saken fortsetter under bildet!

BASKET-BAUTA: Kyrre Riis er en velkjent og hardtarbeidende mann for Kolbotn ILs basket-miljø gjennom mange år.

Basket-bauta

Kyrre Riis har i over 20 år fungert som leder av Kolbotn IL Basket, og har i disse tiårene vært en bauta innenfor miljøet. Han stiller opp ved kamper og turneringer, jobber for inkludering i idretten og for å få medlemmer til å ta leder-, dommer- og trenerkurs.  

Alle i basket-miljøet vet hvem Riis er, selv om de kanskje til og med ikke har sett ham. Spør du hvem som helst i basketmiljøet, så er dette en mann de kjenner og setter pris på.

Les også: Våre lokale helter ble hedret

– Uten frivillighet ville ikke samfunnet vært slik det er i dag. Norge er bygget på dugnad og frivillighet. Selv hadde jeg aldri drevet med ballidrett før jeg ble lokket inn i basketmiljøet som foreldrekontakt. Siden har det vært utallige timer, en verdt hver eneste en av dem, sier han.

Les også: Det beste fra Oppegård - her er Ordførerens Hedring

Riis ble forøvrig også nylig tildelt Akershus idrettskrets (AIK) frivillighetspris for 2016, en pris han fikk i konkurranse med 240.000 medlemmer fra 670 idrettslag. 

STÅR ALLTID PÅ: Stål Rune Jensen står utrettelig på for idrettsutøvere med utviklingshemminger.

NB! Saken fortsetter under bildet!

Rettighetsforkjemper

Stål Rune Jensen er en kjent amnn i OI, men det er ikke «alminnelig» fotball, håndball eller annen idrett han har kjempet for posisjonen til. Det handler om tilrettelagt idrett, og det å gi folk med forskjellige funksjonsheminger de samme mulighetene som funksjonsfriske har.

«Hans» utøvere har kjempet seg til et enormt antall medaljer i nasjonale- og internasjonale mesterskap, men medaljene er ikke viktigst for Jensen.

Les også: Helle vant Frivillighetsprisen

NOMINERTE: Kyrre Riis (f.v.), Helge Marsstrander og Stopp Støyen, samt Stål Rune Jensen.

– Gleden av å se mestring og inkludering er ubeskrivelig stor, og det er dette som har drevet meg siden jeg startet med arbeidet mitt for 25 år siden. Det handler om å bryte grenser, mestre og overvinne frykt, og for meg er det viktig å være en forkjemper for dem som kanskje faller mellom alt for mange stoler i etablerte miljøer, sier Jensen.

NB! Saken fortsetter under bildet!

Utdeling

Frivillighetsprisen skal deles ut senere i januar under Ordførerens Hedring. Inntil da blir spenningen stor om hvem som vinner, skjønt, det er vanskelig å sette en endelig vinner i en slik prisutdeling, hvor de nominerte favner så bredt.

Felles for alle er ønsket om å bidra for andre, og gleden man ser i andre etter sin egen innsats.

Les også: Gjev pris til Kyrre Riis

– Til syvende og sist handler dette om å bidra til det store fellesskapet, og vi håper at frivilligheten fortsatt vil stå sterkt også i fremtiden. Uten frivilligheten har vi tapt så mye, sier Kyrre Riis, og får anerkjennende nikk fra de andre nominerte.

Uansett hvem som stikker av med selve prisen, er dette folk vi skal være stolte av. Dette er våre forbilder, og de er alle verdige vinnere av prisen når den tid kommer.

Kriterier og tidligere vinnere

Prisen kan gå til

  • En person/personer, insti­tusjon eller organisasjon, som utfører uegennyttig innsats til beste for innbyggerne
  • En person, forening eller gruppe, som har bidratt til bedret trivsel og livskvalitet for andre
  • Prisen skal honorere frivil­lig arbeid over et lengre tids­rom, eller er av betydelig omfang
  • Det frivillige arbeidet kan være innenfor alle deler av samfunnslivet

Her er en oversikt over tidligere vinnere av den gjeve prisen. 

2010
Jon Ulleberg fikk prisen for lang og tro innsats som frivillig. Han har gjort en stor innsats for en rekke organisasjoner, spesielt Røde Kors. Han var også med å stifte LHL Oppegård i 2004.

2011
Harald Lundstedt fikk prisen takket være årevis innsats for å bygge opp oppgangssaga ved Gjersjøen, gjøre elva til en fiskeelv og arbeidet med Langbygningen som museum. Han har også i årevis stilt opp som frivillig på mange arenaer innen natur og friluftsliv.

2012
Harald Wisløff fikk prisen for sitt arbeid for et trygt og godt oppvekstmiljø for ungdom i Oppegård. Han har spesielt vært engasjert i kirkens ungdomskor OPUS og ungdomskafeen ”Du & jeg” på Kolbotn. Han har også vært en aktiv støttespiller for fritidsklubbene i Oppegård og spesielt arrangementet ”Seek and find”.

2013
Frank Westgaard, mangeårig leder av Svartskog IF, har i mange år stilt opp med egen arbeidskraft, maskiner, masse arbeidstimer for å skape det unike miljøet i Svartskog IF. Han har stått i spissen for mange arrangementer på Vestenga, i barnehagen eller andre steder og sørger for at skiløypene er åpne hele vinteren.

2014
Egil Wenger fikk prisen for en betydelig innsats for kultur- og historieformidling. Han har bidratt gjennom mange år for Oppegård historielag og det frivillige arbeidet har vært en berikelse for Oppegård.

2015
Stig Vangsnes fikk prisen for å ha ledet friidrettsgruppa i Oppegård Idrettslag i mange år. Han har vært trener i fotball for mange grupper både i Kolbotn IL og i Oppegård idrettslag. Han stiller opp som frivillig på arrangementer og idrettsskole.

2016
Helle Gravli fikk frivillighetsprisen for å ha satt i gang språkkafé og turgruppe der flyktninger kan møte nordmenn og få språktrening. Hun gjør en viktig frivillig innsats for å hjelpe flyktninger til å bli integrert i lokalmiljøet.

Powered by Labrador CMS