KIL-LEGENDE: Solveig Gulbrandsen sier farvel til TV2 og hallo til Olympiatoppen.

Slutter i TV2 - blir coach på Olympiatoppen

Kolbotns mest meritterte spiller gjennom tidene bytter beite.

Publisert Sist oppdatert

I et stort intervju med sin arbeidsgiver TV2, forteller fotballekspert Solveig Gulbrandsen at hun gir seg som fotballekspert i kanalen, fordi hun har fått ny jobb. Etter nyttår starter hun som coach i Olympiatoppen.

Foreløpig kan hun ikke helt gå i detaljer på hvem hun skal coache eller hva hun skal lære bort, men at det blir spennende, er hun sikker på.

– Det kan jeg ikke helt svare på ennå, men jeg skal være et bindeledd mellom Olympiatoppen og den olympiske idretten jeg får ansvaret for. Hvilken idrett og utøvere jeg skal jobbe opp mot, blir klart når kabalen er ferdiglagt, sier hun til Oppegård Avis.

Bredspektret bakgrunn

For selv om hun har sin erfaring og tyngde fra fotball, er det ikke dermed sagt at det er fotball hun skal jobbe med. Målet er at hun skal bidra med sine erfaringer som idrettsutøver på aller høyeste nivå.

– Min bakgrunn er jo at jeg har erfaring som toppidrettsutøver og jeg har deltatt i både OL og andre mesterskap. Jeg har vel det man kan kalle en bredspektret bakgrunn, med toppspillererfaring og trenererfaring både fra toppfotball og gjennom Wang-systemet. Jeg er vant til å jobbe i team som setter seg mål for å nå de sammen, og den erfaringen vil jeg bruke for bistå utøverne i å nå målene de setter seg, forteller hun.

Stillingen er en 100 prosent stilling hvor arbeidsstedet primært blir Olympiatoppen på Kringsjå ved Sognsvann, men hun kan nok ikke helt pakke bort trillekofferten for godt.

– Det blir nok en del reising også her. Det er er jeg vant til og det har vært en del av livet mitt hele veien. Jeg kan altså ikke garantere at jeg får mer tid til 2011-årgangen til Kolbotn som jeg trener, men jeg tror at denne jobben blir litt mer normalt med tanke på arbeid i  helgene i alle fall, sier hun håpefullt.

– Det handler om folkene

Å forlate en av Norges mest profilerte fotballekspert-jobber er ikke bare-bare. På spørsmål om hva hun vil savne, er det én ting hun er sikker på vil merkes.

– Det er mye jeg tror jeg vil savne, for jeg slutter absolutt ikke fordi jeg er misfornøyd med noe eller noen. Jeg har fått oppleve ekstremt mye som man egentlig bare kan drømme om å oppleve. Men det handler om folka og i TV2 er det ekstremt mange gode folk. Det er det jeg vil savne mest. Det er rett og slett utrolig mange flinke, dyktige og morsomme folk der, sier hun til OAvis.no

Før hun få slippe videre, stiller vi et spørsmål vi vet mange undrer litt over. For skal vi noen gang få oppleve Solveig Gulbrandsen i en hovedtrener-rolle?

– Ja, hvem vet. Foreløpig mangler jeg jo noen kvalifikasjoner for å kunne trene på øverste nivå. Nå er jeg her, men ingen vet helt hva fremtiden bringer, og jeg utelukker ingenting. Det er jo selvsagt en trener-spire i meg og siden jeg har kritisert så mange trenere opp gjennom for valgene de har tatt, så hadde det vært spennende å teste ut om det er noe for meg. Men nå er det dette som gjelder, og jeg gleder meg enormt til å gjøre en god jobb for Olympiatoppen, avslutter hun.

– Veldig takknemlig

Som du sikkert allerede har stålkontroll på, siden du har lest helt hit, så var Gulbrandsen i mange år fast inventar på Norges midtbane, og hun er den spilleren i Norge som har nest flest landskamper, med sine 183 kamper for Norge.

Bortsett fra et par «sjarmøretapper» i andre klubber, har hun tilbragt de aller fleste årene i sin karriere i Kolbotn IL.  I 2000 ble hun olympisk mester, da Norge på dramatisk vis tok gull i Sydney.

Til TV2 åpnet hun opp om baksiden av medaljen med det å være fotballekspert, men først og fremst er hun takknemlig for at hun fikk fortsette å jobbe med det hun elsker og kan.

– Jeg har fått oppleve ekstremt mye og trives veldig godt i TV 2. Jeg er veldig takknemlig for at jeg fortsatt har kunnet drive med det som jeg har satset på i livet mitt, som jeg elsker og som jeg føler jeg behersker, og det er jo fotball, sier Solveig Gulbrandsen til TV 2.

Powered by Labrador CMS