Privat søppelfylling?
Skogen bak HurlumHeiHuset er omgjort til noens private, lille søppelfylling. – Det er et generelt problem i hele Oppegård, sier Heidi Tomten i UTE.
Søppel, plast, miljøvern. Disse ordene er hyppig brukt av både journalister og privatpersoner i det siste, og Norge flyter nå på en bølge av en større bevissthet rundt natur og miljø. Men det er fortsatt noen som ikke er i samme båt:
Bak HurlumHeiHuset på Sofiemyr er det noen som har benyttet seg av skogen som søppeldynge, og lagt fra seg en skummadrass, en seng, plastpresenning, en tønne, og mer til.
Over hele kommunen
Det er Eivind Sundt som er grunneier av tomten, og til tross for at det ikke er hans feil at søppelet flyter akkurat her, er han ansvarlig for å få det fjernet. Kommunen har vært i kontakt med ham angående opprydding, men Sundt er for tiden utenlands.
Les også: Ett tonn mindre plast
– Det er tilfeldig at søppelet er akkurat her. Vi ser det samme problemet over hele kommunen. Oppegård er en liten kommune i areal, og det bør ikke være problematisk å ta med seg avfallet sitt til gjenvinningsstasjonen på Sofiemyr, sier Heidi Tomten, teknisk sjef i UTE i Oppegård kommune.
Saken fortsetter under bildet.
Skjer jevnlig
– Det skjer jevnlig, og vi synes det er trist at folk slenger det i naturen i stedet for å kjøre det til gjenvinningsstasjonen med så gode åpningstider - da er det få unnskyldninger, sier kommunikasjonssjef i Follo Ren, Pia Kathrine Løseth.
Dersom søplet ligger på privat grunn, er det grunneier som må ta seg av det, og kjøre det til gjenvinningsstasjonen. Men det er ikke bare denne typen forsøpling Follo Ren ser:
– Vi har det samme problemet på returpunktene våre, hvor folk setter fra seg mye mer avfall enn det som skal være der. Vi er innom de store sentralpunktene for å rydde hver eneste dag, og vi har nesten to årsverk som holder orden på returpunktene, forteller hun.
Saken fortsetter under bildet.
Bot på 5000,-
Politiinspektør i Øst Politidistrikt, Tor Anders Persen, sier at den personen som har kastet fra seg dette søppelet, hadde fått en bot på fem tusen kroner dersom han eller hun hadde blitt oppdaget.
– Dette er bevismessig vanskelige saker, og vi er avhengige av tips fra publikum. Men hvis denne personen hadde blitt tatt, hadde det blitt en bot på minst fem tusen kroner. Ingen forsøplingsbøter er mindre enn fem tusen, sier han.