Fikk 12 rette
Nylig var elever fem fra 10. trinn på Fløysbonn ungdomsskole med i konkurransen NRKs klassequiz på radio. Og som de leverte!
NRKs klassequiz er en tradisjonsrik konkurranse hvor elever på ungdomsskoler måler quiz-krefter. Først på radio, og så på tv.
Til årets utgave har fem elever fra Fløysbonn ungdomsskole fått sjansen til å vise hva de kan.
Det er åpenbart ikke lite!
Programmet hvor 10. klasse-elevene Iselin Mytting Nordby, Thora Sandvik-Kleppestø, Daniel Delgado Lyseng, Elias Habbestad Kjelsås og Vetle Haugnes briljerer, ble sendt i høstferien og lokale lyttere kunne virkelig glede seg over innsatsen til de glupe Fløysbonn-elevene.
De fosset formelig gjennom konkurransen og klarte samtlige 12 oppgaver.
– Vi er så stolte over elevene som klarte 12 av 12 riktige svar i innledende runde. Nå gleder både vi og elevene oss til videre runder i konkurransen utover høsten, forteller en stolt og entusiastisk rektor, Silja Germeten.
– Steike glupe
– Har de forberedt seg noe spesielt, eller er de bare steike glupe, spør vi rektoren.
– Selvsagt har vi bare steike glupe elever på Fløysbonn. Det må du gjerne sitere meg på, sier Germeten.
Det er selvsagt sagt med et smil, men også med en porsjon alvor. For konkurransen er slett ikke enkel å forberede seg til.
– Elevene kjente til konseptet i klassequiz fra før og har hørt programmet på radio, men de forteller at det er svært vanskelig å forberede seg til konkurransen da man får spørsmål innen svært ulike, helt tilfeldige og litt pussige kategorier. Nå fikk de for eksempel spørsmål innen kategoriene Josef og Josefine, kam, boks og familie, forteller rektoren.
De glupeste av de glupe
Når man skal representere en hel skole på NRK Radio, er det ikke helt tilfeldig hvem som deltar, selv om hele skolen altså er «steike glupe».
– Klassene på 10.trinn har gjennomført uttaksquiz i forkant med spørsmål innenfor ulike kategorier som historie, geografi, sport, kongerekker med mer, hvor dette quizlaget sto igjen som de glupeste av de glupe, forteller Germeten.
En liten kuriositet helt til slutt. Oppegård Avis har som kjent skrevet flere saker om bygget Fløysbonn skole, og hvor slitent deler av bygget er. Det hadde NRK-programlederne fått med seg også.
– Radiovertene la i programmet vekt på at skolebygget var stygt, men at innsatsen til elevene var bra. Både elevene og jeg vil gjerne påpeke at det er folka som teller, ikke bygget, slår Germeten fast.
Dermed ble det kanskje, en gang for alle, bevist at det er innsiden som teller?
NB: I den første versjonen av saken var Elias Habbestad Kjelsås omtalt som Eskil Habbestad Kjelsås. Dette ble rettet klokken 14.21.