Åpner bakeri og kafe
Gulla Johannesdottir er nå klar til å erobre hjertene til lokalbefolkningen med ekte bakerhåndverk.
Fiskehuset på Kolbotn har vært en pangsuksess siden det åpnet. Folk strømmer til ferskvarebutikken på Kolbotn, og nå blir det utvidelser.
– Hvis alt går etter planen kan vi åpne et bakeri her i begynnelsen av oktober, sier Gulla Johannesdottir (45).
Hun er daglig leder for Fiskehuset Kolbotn, som ble åpnet i Sentrumsbygget for 15 måneder siden. Butikken, som drives av en islandsk familie på åtte, har vist seg å bli en suksess på Kolbotn.
– Omsetningen har økt siden oppstarten og holder seg nå på et stabilt nivå. Vi har dekket nesten alle utgiftene i forbindelse med oppstarten av Fiskehuset og er nå klare til å ta ett skritt videre, sier 45-åringen.
Bakeri i oktober
– Vi skal dele opp lokalene i to, og sette opp en vegg mellom fiskebutikken og det som blir et bakeri, sier Johannesdottir, og presiserer at tilbudet i fiskebutikken ikke blir forandret som følge av dette.
Verken navnet eller åpningstidene til bakeriet er avklart, men som på Island, skal det holdes åpent hele uken.
Neste uke får de hjelp av en erfaren bakermester fra Island. Han heter Ragnar Atlason og skal ha ansvar for det lokale bakeriet som skal satse på økologisk brød.
– Ragnar har blant annet erfaring fra helsebakeri og er kjent for sine gode surdeigsbrød og kaker, sier Johannesdottir.
Hun sier bakeriet kommer til å tilby tradisjonelle norske brød og kaker samt nyvinninger fra hele verden, med alt fra danske wienerbrød og islandske godsaker til amerikanske smultringer og franske croissanter.
Åpner kafé i desember
Det er ikke bare bakeriet som dukker opp i Sentrumsbygget. De gamle postlokalene rett bak Fiskehuset skal nå transformeres til en kafé.
– Vi håper den kan åpnes i desember. Menyen er ikke satt opp ennå, men vi vil satse på enkle og gode fiske- og kjøtt- retter, og skal selge alt fra baguetter og kaffe til fiskesupper og karbonader, sier Johannesdottir.
Hun legger til at tilbudet i kafeen blir familierettet og uten alkoholservering.
– Kolbotn har flere steder som serverer alkohol, så vi føler at dette behovet er dekket. Vi ønsker at folk kan sitte her i ro og fred, og kose seg med et godt måltid, sier hun.
PS: Les mer om saken i papirutgaven av ukens Oppegård Avis!