Til slutt endte vi med å omsette 3,5 ganger over en vanlig torsdag
Kjøpmannen på Rema 1000 Sofiemyr hadde en travel torsdag da kundene trosset rådene og hamstret mat.
Tross henstillinger fra både statsminister og helseminister om ikke å hamstre matvarer på grunn av koronaviruset, var dagligvarebutikkene fulle av folk torsdag.
Oppegård Avis var innom flere butikker, og kunne konstatere at hyller var tomme.
Over tre torsdager
Fredag morgen var kjøpmann Erlend Herbjørnrød ved Rema 1000 Sofiemyr for lengst i gang med å fylle opp varer i butikken.
– Torsdagen var helt sinnsyk, og folk tok helt av. Vi passerte en vanlig torsdag da klokken var 11 på formiddagen. Klokken 16 var vi ferdig med torsdag nummer to, og den tredje passerte vi klokken 19. Til slutt endte med å omsette 3,5 ganger over en vanlig torsdag, forteller Herbjørnrød.
Selv om butikken hentet et nytt lass med frukt og grønt, var butikken ribbet
– Dette er varer vi kommer til å få hver dag. Det samme skjedde med brød. Jeg fikk bakeren til å komme tre ganger med forsyninger, men alt forsvant.
Ikke varemangel
Statsminister Erna Solberg manet til sinnsro da hun holdt pressekonferanse torsdag.
– Jeg tror vi skal vise den norske sinnsroen litt nå i møte med dette, og ikke skape en litt vanskelig situasjon for andre. Det er varer på lager, vi kommer ikke til å gå tomme, sa Solberg ifølge NRK.
Torsdag gikk også matvarekjedene Rema 1000, Coop og Norgesgruppen ut med en felles pressemelding.
– Dagligvarekjedene har nok varer både i butikk og på lager. Vi har fortsatt god tilgang på varer fra leverandører. Det er ikke noe som tilsier varemangel i Norge, het det i meldingen.
Kort natt på Sofiemyr
Natt til fredag ble kort for kjøpmannen på Rema 1000 Sofiemyr.
– Jeg begynte på jobb klokken 0215, så det ble gode tre timer søvn. Det går fint. Jeg har vært med på hamstringsstituasjoner tidligere, men denne kom veldig brått på.
– Onsdag hadde vi økning på 60-70 prosent, så da gjorde vi det vi kunne for å få inn større varemengder. Likevel smalt det veldig på torsdag. Vi har gjort det vi kan, og i tillegg har jeg ansatte som fortjener stor ros, sier Herbjørnrød, før han avslutter:
– Jeg håper folk spiser opp all maten og ikke kaster den. Det synes jeg ikke mye om, sier Erlend Herbjørnrød.