– Kok drikkevannet inntil videre
Det er påvist større vannlekkasjer i Solbråtanveien og Vassbonnveien, men det mangler også vann eller er dårlig trykk andre steder i kommunen.
Like før klokken 08:30 fredag 8. januar sendte kommunen en melding til innbyggerne på Tårnåsen og Sofiemyr om en større vannlekkasje i det ovennevnte området. Lekkasjen ble meldt inn tidlig fredag morgen. Alt av mannskaper innen vann og avløp var ute for å finne ut hvor lekkasjen var.
Kort tid etter ble to vannlekkasjer funnet på to ulike steder. Den ene ble lokalisert i Solbråtanveien ved Kolbotnvannet, mens den andre ble påvist i Vassbonnveien. De kom samtidig i natt, men fredag formiddag var det fortsatt noen som manglet vann eller opplevde dårlig trykk flere andre steder i kommunen. Inntil videre ble det anbefalt å koke drikkevannet.
– Vi reparerer vannlekkasjene fortløpende og fyller opp ledningsnettet. Vannet kan være brunt utover dagen. Det er ikke farlig, men vi anbefaler likevel å koke drikkevannet inntil videre, skrev kommunen i en pressemelding.
Ulikt innhold på varsling
Flere innbyggere har reagert på ulikt innhold på meldingene fra kommunen.
I Solbråtanveien har innbyggerne fått følgende melding på telefon fredag morgen:
"Grunnet brudd på vannledning i Solbråtanveien, vil vannet bli stengt av fredag 8. januar mellom klokken 09.00 og 17:00. Vannet vil bli satt på uten varsel så snart arbeidet er utført. Etter arbeid kan vannet være misfarget og vi anbefaler at det tappes kaldt vann så nært inntaket som mulig til det blir rent".
Kokevarsel klokken 12:45
Rundt klokken 12:45 sendte kommunen et kokevarsel til mange innbyggere i tidligere Oppegård:
Alle innbyggere som har hatt trykkløst vann fra det offentlige i dag må koke vannet til ny beskjed blir gitt.
Fikk kokevarselet først i ettermiddag
Det viser seg at meldingen om kokevarselet ikke har nådd alle før fredag ettermiddag. Bent Mathisen, som bor i Njårds vei, er en av disse som fikk kokevarselet flere timer etter at vannet kom tilbake.
– Vi mistet vannet cirka klokken 06:45 fredag morgen. Vannet kom tilbake cirka klokken 10:30, men vi fikk en sms om kokevarselet først klokken 12:46, sier han.
– Kokevarselet ble sendt ut fordi situasjonen ble litt uoversiktlig og det var uklart hvilke områder som var berørt. Det betyr ikke at det er farlige bakterier i vannet. Varselet ble sendt ut som en del av rutinen i slike tilfeller, forklarer kommunikasjonsavdelingen i kommunen på kommunens Facebookside.
Kok vannet inntil videre
Sent fredag kveld var skadene fortsatt ikke reparert. Alle som har fått SMS om kokevarsel, må fortsatt koke drikkevannet til de får en ny beskjed fra kommunen på SMS. Det kan være at det blir først i morgen tidlig.
Kommunen jobber fortsatt med å reparere skadene.
Oppegård Avis oppdaterer saken fortløpende.