VELKOMMEN: – Det blir masse lek og moro. Noen av øvelsene er akrobatiske og bryteinspirert, men det viktigste er at barna er i aktivitet, forsikrer styreleder på brytehuset Frode Øverås.

– Åpent for alle

Brytegruppa gjentar fjorårets suksess for barn og unge. Denne gangen et gratis tilbud i samarbeid med Nordre Follo og Viken idrettskrets.

Publisert

Gjennom sommerferien arrangerer kommunen forskjellige sommerskoler. En av de to sommerskolene som går først av stabelen foregår i og rundt bryterhuset på Sofiemyr i uke 25.

Brytegruppa i Kolbotn IL har da en mulighet til å tilby sine egne brytere sommerjobb, som selv har vært barn på brytehuset. Dette er erfarne trenere, men også brytere på krets- og landslagsnivå. Kanskje blir det noen av barna på denne sommerskolen som skal føre Kolbotns rike brytertradisjon videre.

– Det blir masse lek og moro. Noen av øvelsene er akrobatiske og bryteinspirert, men det viktigste er at barna er i aktivitet, forsikrer styreleder på brytehuset Frode Øverås.

Åpner dørene

En hel uke fra klokken 09-15 åpnes dørene for barn fra femte- til syvende klasse. Dagen er delt inn i forskjellige økter og aktiviteter etterfulgt av en pause. De vil lære forskjellige akrobatiske triks som er kult å kunne og enkle å mestre, som for eksempel å slå hjul. På brytehuset er det basketballkurver, fotballer og innebandyutstyr, altså påpeker Øverås at uka blir mer lik allidrett med variert trening.

Men det vil også bli noen form for konkurranser, altså sett bort i fra en basket- eller fotballkamp. Mot slutten av uka, etter at barna har lært seg en del om bryteteknikk, vil det arrangeres en sumobryterkonkurranse.

– Det er altså ikke med boble- eller tjukkasdrakter, men i fullt alvor, en mot en. Det er på grunn av sportens enkle regler. Får man motstanderen utenfor ringen eller med et kne i bakken, vil man få et poeng.

Smittevern

– Helt siden starten av pandemien har vi hatt tett oppfølging av smittevernreglene, forteller Øverås.

Det står antibac ved inngangen. Og i tillegg har de lagt inn et lite intervall mellom hvert parti hvor alle matter, kriker og kroker klores ned slik at alt er skinnende rent. Samtidig vil det ikke bli servert mat, men litt frukt for å gi barna en liten piff.

Kommunen har satt en maksgrense per gruppe på 20 stykker, som også utgjør en kohort. Det vil si at barna kan ha kontakt med hver andre uten at det skal bli noen vanskeligheter med det.

– Hvor viktig er det med sommeraktiviteter for barn og unge?

– Det er viktig generelt å drive med idrett for barn og unge. Derfor er det flott med tilbud som sommerskoler. Mange timer med trening og samhold i løpet av en dag er bra for å få gode og nye venner, men også nye interesser som bryting, forteller idrettspsykolog på Olympiatoppen Arne Riise.

Knytte nye bånd

Frode Øverås er også helt enig i at det er veldig viktig for barna med sommeraktiviteter. Han trekker frem at aldergrupper femte- til syvende klasse ikke lenger tilbys SFO, og må ta egne initiativer. Egentrening og aktivitet er positivt, men det er også gunstig med organiserte tilbud for barna. I tillegg har brytegruppa i Kolbotn IL tatt kontakt med flyktningkonsulenten i kommunen for å varsle om åpent hus for absolutt alle.

– Det har vært en pandemi som har ødelagt mye for relasjoner og friheten til de unge. Derfor er det kjempeviktig at vi får lov til å ha fulle grupper og knytte nye bånd både mellom barna, men også til idretten vår, sier Øverås og smiler.

Powered by Labrador CMS