LYS FREMTID: Disse sju, og mange flere, er fremtiden til Oppegård Bordtennisklubb. F.v.: Sofia Braaten Johansson, Anton Braathen Johansson, Tore Godal, Herman Braaten Johansson, Filip Stenholt-Teigen, Daniel Rideng og Villiam Redikas.

Oppegård Bordtennisklubb satser offensivt

Med to lag i 4. divisjon, samarbeid med Langhus Bordtennisklubb og flere nye spillere på vei, inn er framtiden lys for Oppegård Bordtennisklubb.

Bordtennis er et spill som er godt kjent for alle, men visste du at kommunen har et svært aktivt bordtennismiljø på Oppegård? Nå fri de til lokalbefolkningen med håp om at enda flere oppdager sporten.

– Vi ønsker flere spillere hjertelig velkommen, både barn, ungdom og voksne, sier klubbens leder og trener Rikard Johansson. 

– Bordtennis er en idrett som mange elsker å spille i fritiden eller i friminuttene på skolen. Det mange ikke vet er hvor enkelt det er å begynne og spille bordtennis mer aktivt! Det er tvert imot en av Norges best bevarte hemmeligheter. Dette ønsker vi å gjøre noe med, fortsetter Johansson. 

Og bordtennis er vel en av få idretter «alle» kan starte med. Det både passer for alle, og er også kanskje den billigste idretten man kan drive med. 

– Det eneste man trenger er en god racket, sier den svorske treneren.

RUTINERT: Allerede under NM på hjemmebane i 2016, var Richard Johansson i manesjen som trener.

– Bare å møte opp

Oppegård BTK trener tre ganger i uka og treningen er tilpasset det nivået man begynner på. 

– Her er det bare å møte opp, så skal vi ta alle godt imot og gi god informasjon om tilbudet videre, sier trener Johansson, som selv har bakgrunn som bordtennisspiller på høyt nivå.

Det trenger ikke du å ha!

– Alle er velkomne, store og små, jenter og gutter, unge og gamle. Vi kan tilby et godt miljø der vi forsøker å se hver enkelt spiller og deres behov.

FELLESSKAP: I Oppegård bordtennisklubb er alle velkomne. Her er søskenene Herman, Anton og Sofia Braaten Johansson. Sofia spilte faktisk turnering etter kun en ukes trening!

Cup for de som vil

Når man starter med bordtennis er veien kort til både seriespill og mange ulike turneringer og regionale helgecuper for de som ønsker det. Helgecupene er igjen delt inn i mange ulike klasser tilpasset alder og nivå, blant annet nybegynnerklasser der alle kan være med. 

– De fleste som starter med bordtennis spiller turneringer ganske raskt, fordi det er klasser som passer for alle», forteller Johansson. 

En gang i året arrangeres også NM for yngre, til våren arrangeres det i Bodø. Men kanskje kan det bli et hjemlig mål å se frem til, for klubbens unge spillere.

– Vi vurderer å søke NM for yngre 2026 eller 2027. Det hadde vært en fantastisk gulrot for spillerne våre og gitt klubben et stort løft økonomisk og sportslig. Vi har arrangert NM før og gjør det gjerne igjen.

FULL ACTION: Under turneringer spilles det ofte minst 20 bord samtidig. Her fra NM i Skien.

Gode spillere

Oppegård har i perioder vært blant landets ledende bordtennisklubber, men også i dag har klubben aktive spillere som holder et godt nivå. Den høyest rankede juniorspilleren i dag er Herman Braaten Johansson, foran Tore Godal og Daniel Rideng. 

Disse spiller også 4. divisjon sammen og er født i årene 2009-2011 og er alle inne blant de 20 beste i landet i sine respektive årsklasser. I årets første seriehelg vant de 7-3 over gamle norgesmestre og europamestre fra Lynild i sin første kamp, før de spilte uavgjort mot et lag fra Oslo BTK 5-5 i en svært spennende kamp. 

STERK TRIO: Tore Godal, Daniel Rideng og Hermnan Braaten Johansson fikk en god start på årets seriespill.

Oppegård har også et annet 4. divisjonslag bestående av seniorspillerne Thomas Ramberg og Tor Bjarne Løvmyr, som sammen med trener Rikard Johansson også står med 3 poeng etter 7-3 mot Langhus og 5-5 mot Bærums Verk/Hauger i årets første seriehelg.

Slik starter du

Ønsker du å begynne med bordtennis? Da er det bare å møte opp på trening for å prøve seg, eller ta en telefon til trener Rikard Johansson på tlf 45 07 85 86, eller styremedlem Mattias Johansson på tlf 95 03 69 35. 

Ta med en racket, vannflaske og innesko så har du det du trenger!

Treningstider og steder er som følger:

Mandag: Flåtestad skole 18-20

Tirsdag: Østli Skole 1730-1830 for yngre 1830-2030 for ungdom og voksne

Torsdag: Østli Skole 18-20

Hva venter du på?

HJEMMEBANE: Oppegård har også tidligere arrangert NM i bordtennis. Her fra Sofiemyrhallen i 2016.
Powered by Labrador CMS