NYETABLERT: Hurtigruta Carglass har flyttet inn i Skiveien 44 på Kolbotn.

Ny bilglass-aktør

Storaktøren Hurtigruta Carglass har etablert seg i Skiveien på Kolbotn.

Publisert

Våkne lesere har kanskje lagt merke til logoene på utsiden av bygget i Skiveien 44 på Kolbotn. Der deler den verdensomspennende bilglass-aktøren lokaler med bilbutikken Trygg Bilmegling.

Det er ikke et tilfeldig valgt sted.

– Forsikringsselskapene er behjelpelige med å fortelle oss hvor det kan være lurt å etablere seg, og vi er veldig glade for å være på plass her, sammen med Trygg bilmegling, sier Bård Trøhaugen i Hurtigruta Carglass.

Enmanns-show

Ansvaret for den daglige driften på Kolbotn er det Robin Nyhus Thomassen som skal ha. Han er foreløpig den eneste ansatte, men det kan fort forandres.

– Vi har bare holdt på i to uker, men jeg har allerede mye å gjøre, sier Nyhus Thomassen fornøyd.

ALTMULIGMANN: Robin Nyhus Thomassen er foreløpig den eneste ansatte i lokalet på Kolbotn.

Og mer kan det bli. Ringer du til Hurtigruta Carglass sitt kundemottak, blir du sendt til nærmeste sted. Skjønt du «må» faktisk ikke dra noe sted. Hurtigruta Carglass tilbyr også å hente bilen der du jobber, fikse ruten, og levere den tilbake igjen. Da slipper både bileieren og en eventuell arbeidsgiver å «miste» dyrebar tid.

Anbefaler reparasjon

Når det oppstår en steinsprutskade er målet å reparere, fremfor å bytte.

– Vi gjør alt vi kan for å reparere skaden, uten å bytte ruten. Er skaden under fire centimeter er det ikke noe problem. Har det sprukket mer må vi vurdere ny rute, forteller Nyhus Thomassen.

Det er det både en forskjell på i pris, og i tid.

– Selve reparasjonen av en steinsprutskade tar gjerne ikke mer enn rundt 30 minutter, mens å skifte en rute kan ta rundt tre timer. Det er aldri noe bonustap ved steinsprut, men der de aller fleste forsikringer har reparasjon av steinsprut inkludert, vil skifte av rute gjerne medføre en egenandel på et par tusen kroner, opplyser han.

NULL STRESS: Denne skaden tar det rundt 30 minutter å fikse, og med forsikring koster det deg absolutt ingenting.

Grønn fordel

Du som bileier har i det hele tatt alt å tjene på å komme før det sprekker mer, ifølge Nyhus Thomassen.

– Reparering av steinspurt kan egentlig sammenlignes med å gå til tannlegen. Tar du det raskt, er det ganske uproblematisk, men venter du, kan det bli smertefullt. Når vi har fikset en steinsprut, er det dessuten livstidsgaranti på arbeidet, sier han.

Og så er det en fordel til som Trøhaugen vi fremheve.

– Det er mye grønnere å reparere, fremfor å bytte. Det sparer vi verden mye utslipp på, for produksjon og frakt er mye mindre miljøvennlig enn å reparere, sier han.

Husk vindusviskerne

Nyhus Thomassen har forresten ett siste tips til bileierne i Oppegård.

– Mange kan nok bli flinkere til å bytte vindusviskere, enn de er i dag. En tommelfingerregel er at vindusviskere bør byttes hver 6. måned. Det kan for eksempel gjøres når du bytter dekk, sier Nyhus Thomassen, som selvsagt tilfeldigvis selger vindusviskere også.

Powered by Labrador CMS