KOLBEN: Med Raymond Sereba (fortelling gagou, sang, musikk) og Beathe Frostad (fortelling norsk, sang) får du en opplevelse du sent vil glemme i Kolben på lørdag.

Nå blir det vestafrikansk fortellerteater og skrivekurs i Kolben!

Biblioteket byr på ny uke og nye muligheter for liten og stor. 

Publisert Sist oppdatert

Det er nok en uke med aktiviteter i møte på biblioteket i Kolben. Fredag blir det blant annet brettspill kveld og lørdag kan du få se et fortellerteater!

Brettspillkveld, fredag 11. oktober kl. 18.00

Kom og spill brettspill med gamle og nye venner. HEF Follo lokallag serverer pizza.

Fortellerteater: Alle kongers tromme, lørdag 12. oktober kl. 13.00

Med Raymond Sereba (fortelling gagou, sang, musikk) og Beathe Frostad (fortelling norsk, sang).

I denne vestafrikanske fortellingen møter vi den grådige skilpadda og den gode kongen. Her bli fortellingen til språk - språk til rytme - rytme til musikk - og musikk til fortelling. Og før man vet ordet av det, får alle verdens problemer en klok løsning. Vi leker med språkenes rytme, musikalitet og vi leker med barna. Underveis inviterer vi til interaksjon og dialog gjennom ord og musikk. Fra 3 år. Gratisbilletter kan hentes på biblioteket eller på kolben.no. Støttet av Sparebankstiftelsen DNB. Arrangementet er en del av Internasjonal kulturfestival i Kolben fra kl. 12-16.

Skrivekurs – Ta vare på minnene

Ønsker du å skrive om minnene dine? Verden er i rask endring, og du tenker kanskje på at vi bør ta vare på minnene fra i går, for barn og barnebarn. Hvordan kan vi huske mer enn vi tror, hvordan kan du kontrollere at det du skriver er noenlunde riktig? Kristi Kinsarvik gir deg gode råd. Det er mange måter å skrive på, og Kinsarvik hevder at alle kan få det til. Dette enkle kurset som går over to og en halv time tar sikte på å hjelpe andre til å ta vare på minnene for den nærmeste familien. I samarbeid med Den kulturelle spaserstokken og Oppegård historielag. Gratisbilletter til kurset kan hentes ut på biblioteket og kolben.no. (Begrenset antall plasser)

Onsdag 16. oktober kl. 18.00

SKRIVEKURS: Kristi Kinsarvik gir byr på gratis skrivekurs i Kolben.

Filosofilørdag

På Filosofilørdag beriker vi som deltar hverandre med erfaringer og perspektiver, noe som kan åpne for undring og gi ny innsikt. På filosofilørdag er det dialogen som er i sentrum. Ulike mennesker møtes og deler tanker om aktuelle og filosofiske tema. Målet er å bli litt klokere sammen. Møtet med andres perspektiv kan både berike og utfordre egen tankeverden. Samtalen innledes og ledes av filosofisk praktiker Ingun Steen Andersen. Filosofilørdag arrangeres i samarbeid med Human-Etisk Forbund og er gratis. Gratisbilletter kan hentes ut på biblioteket i åpningstiden eller via kolben.no.

Lørdag 19. oktober kl. 15.00

Utstilling i Kolben galleri

Ingunn Strømmen og Merete Skogstad inviterer til maleriutstilling. Arr.: Kolbotn Maleklubb. Galleriet er åpent i bibliotekets betjente åpningstid.

Utstillingsåpning lørdag 12. oktober kl. 12.00.

Faste aktiviteter:

Litterært kvarter

Onsdager kl. 12.15.

Et kvarter – en bibliotekar – og en bok som har gjort inntrykk.

På nett kl. ett

Digital veiledning for deg som vil lære mer. Mobil, nettbrett, PC/Mac.

Tirsdag kl. 13.00

Åpen barnehage

Mandag og torsdag 10-13

Powered by Labrador CMS