KOLBEN: Kristin er en av de beleste bibliotekarene som anbefaler bøker som stadig gir ny leseopplevelser, gjerne litt utenfor allfarvei.

Et boktips for deg som liker bøker, i dobbel forstand

Det oppstår ofte magi når bøker får være en hovedingrediens i nye bøker, og her har Kristin plukket frem en av disse.

Ukens anbefaling fra biblioteket er en fast, ukentlig spalte hvor en av våre dyktige bibliotekarer på Kolben anbefaler en bok som du bør lese. 

Herr Fikrys litterære liv 

av Gabrielle Zevin

Anbefalt av Kristin

Gabrielle Zevin (f. 1977) er for tiden mest aktuell med den glimrende boka «I morgen i morgen og i morgen», men «Herr Fikrys litterære liv» fra 2014 er også høyst lesverdig. 

A. J. Fikry eier en avsidesliggende bokhandel. Etter at kona døde har livet buttet imot. Enda verre blir situasjonen når noen bryter seg inn i bokhandelen og stjeler en verdifull førsteutgave. Vinflaska er lenge den eneste trøsten. Men så snur det. Fikry blir mer eller mindre tvunget til å adoptere et lite barn, som etter hvert vokser til, og blir et sympatisk og intelligent lite menneske som bidrar med så mangt. 

Småbysamfunnet viser seg også å være svært støttende, og gode krefter bidrar så det sakte, men sikkert blir liv rundt den lille bokhandelen.

Dette er sjarmerende feelgood med god oppbygning, og passer for deg som liker bøker, i dobbel forstand. Boka har tydelige karakterer, hemmeligheter og kjærlighet, alt yndig pakket inn og presentert i en verden av bøker og dens formidlere. 

Les også gjerne «Boken for glemte ord» av Pip Williams, den gir en lignende leseopplevelse.

 

Powered by Labrador CMS