AKTUELL MED STRIKKEBOK: Birger Berge er aktuell med den nye boka Nordisk mønsterstrikk.

Inviterer til gaming og skrivekurs i Kolben

Denne uken kan du oppleve filosofiske øyeblikk og få et innblikk i dyrevelferdens verden på biblioteket i Kolben. 

Publisert

Ny uke, nye muligheter på det lokale bibliotek. Denne uken blir det blant annet skrivekurs og filosofilørdag i regi av biblioteket i Kolben. 

Skrivekurs – Ta vare på minnene

Ønsker du å skrive om minnene dine? Verden er i rask endring, og du tenker kanskje på at vi bør ta vare på minnene fra i går, for barn og barnebarn. Hvordan kan vi huske mer enn vi tror, hvordan kan du kontrollere at det du skriver er noenlunde riktig? Kristi Kinsarvik gir deg gode råd. Det er mange måter å skrive på, og Kinsarvik hevder at alle kan få det til. Dette enkle kurset som går over to og en halv time tar sikte på å hjelpe andre til å ta vare på minnene for den nærmeste familien. I samarbeid med Den kulturelle spaserstokken og Oppegård historielag. Gratisbilletter til kurset kan hentes ut på biblioteket og kolben.no. (Begrenset antall plasser)

Onsdag 16. oktober kl. 18.00

Filosofilørdag

På Filosofilørdag beriker vi som deltar hverandre med erfaringer og perspektiver, noe som kan åpne for undring og gi ny innsikt. På filosofilørdag er det dialogen som er i sentrum. Ulike mennesker møtes og deler tanker om aktuelle og filosofiske tema. Målet er å bli litt klokere sammen. Møtet med andres perspektiv kan både berike og utfordre egen tankeverden. Samtalen innledes og ledes av filosofisk praktiker Ingun Steen Andersen. Filosofilørdag arrangeres i samarbeid med Human-Etisk Forbund og er gratis. Gratisbilletter kan hentes ut på biblioteket i åpningstiden eller via kolben.no.

Lørdag 19. oktober kl. 15.00

Gaming etter skolen

For barn og ungdom fra 5. trinn og oppover. Kom og spill på ulike konsoller. Arrangeres i samarbeid med Røde Kors Oppegård.

Mandag 21. oktober 15.15 – 17.00

Norun Haugen - Om dyrevelferd

Vil du lære mer om dyrevelferd i landbruket, dyrevelferdspolitikk og hvordan vi kan hjelpe dyrene? Gjennom å kombinere fakta og egne erfaringer får vi et unikt innblikk i hvordan hverdagen til dyrene ser ut, men også hvordan industrialiseringen påvirker menneskene som jobber i landbruket. Du vil også få lysglimt fra hennes besøk hos dyktige foregangsbønder som strekker seg langt for å gi dyrene gode liv, lære om politiske løsninger og fremskritt, og få tips til hvordan vi som forbrukere kan bidra til å hjelpe dyrene. Gratisbilletter på biblioteket eller kolben.no.

Tirsdag 22. oktober kl. 19.00

Birger Berge - "Nordisk mønsterstrikk"

Birger Berge er aktuell med den nye boka Nordisk mønsterstrikk. Birger vil fortelle om veien frem mot den nye boka og inspirasjonen bak de nye designene. Han vil også fortelle om sin strikkehistorie, lidenskapen for strikkinga, og litt om livet som strikkende mann. Birger Berge bruker tradisjonene og lager moderne strikk med mønster i nydelige fargekombinasjoner. I samarbeid med Oppegård husflidslag. Gratisbilletter på biblioteket eller kolben.no.

Torsdag 24. oktober kl. 19.00

Utstilling i Kolben galleri

Ingunn Strømmen og Merete Skogstad inviterer til maleriutstilling. Arr.: Kolbotn Maleklubb. Galleriet er åpent i bibliotekets betjente åpningstid.

Faste aktiviteter:

Litterært kvarter onsdager kl. 12.15.
Et kvarter – en bibliotekar – og en bok som har gjort inntrykk

På nett kl. ett tirsdager kl. 13.00.
Digital veiledning for deg som vil lære mer. Mobil, nettbrett, PC/Mac.

Åpen barnehage: Mandag og torsdag 10-13.

Powered by Labrador CMS