NÆRMER SEG SLUTTEN: Det store boligprosjektet i Durendalveien begynner å nærme seg målstreken. I løpet av høsten blir endelig de 53 leilighetene fylt med glade eiere.

«Durer på» i Oppegård syd

Det store boligprosjektet i Durendalveien er helt i innspurten. Nå nærmer det seg innflytting i 53 leiligheter.

Publisert

Store fellesarealer, flotte leiligheter i alle størrelser og ekstravagante detaljer er viktige ingredienser i det nye boligkomplekset i Oppegård. De siste par årene har bygget reist seg opp av «ingenting» i Skiveien, og nå er det straks klart for innflytting.

PÅ TOPPEN: Den store toppleiligheten har god plass både inne og ute, i tillegg til panoramautsikt over Oppegård.

Vi fikk være med på en befaring i innspurten.

– De som har kjøpt her får litt mer på kjøpet enn normalt. Det er noen ekstra detaljer her som er verdt å nevne, sier salgs- og markedssjef i Bolig- & Eiendomsutvikling (BEU), Ulla Gundersen og tar oss med til den såkalte loungen.

Gode fellesarealer

I inngangspartiet er det laget en felles lounge med sittegrupper, spiseplasser, kjøkken, ildsted, et par arbeidsplasser og tv-krok, ikke ulikt en moderne hotellobby. Tanken er at det kan øke det sosiale livet for de beboerne som vil, og det skal driftes og vedlikeholdes av beboerne selv.

– Terskelen for å si hei til naboen og ta en kaffekopp sammen er nok lavere når man sitter her, enn det å gå å banke på døra til hverandre, tror prosjekt - og utviklingssjef Matias Nylander, og viser oss vei til neste fellesareal.

De 53 beboerne disponerer nemlig også sitt eget, moderne treningsrom. De som skal bo her trenger med andre ord ikke tenke på dyre treningsmedlemsskap.

EGEN BADSTU: I bygget er det satt av plass til en romslig badstu, som kommer til å være til stor glede for beboerne.

Rommet er ikke helt klart til fotografering ennå, men tilhørende badstuen er derimot så klar for bruk at vi får lurt BEU-duoen inn for et bilde.

Stort spenn

De har ingen tid å miste, så vi haster raskt videre til den store sykkelboden som er utsmykket av Nordre Follo Gatekunst. Innerst i rommet er det laget en skismørebod/sykkelbod som aktive beboere kan smøre ski eller vedlikeholde syklene sine. Ute i gårdsrommet er det lagt opp til Tuftepark, lekeapparater og en stor og hyggelig paviljong.

Før prosjektet ble igangsatt hadde BEU en undersøkelse hvor de spurte lokalebefolkingen hva prosjektet burde inneholde av «det lille ekstra». Det er svarene herfra vi ser resultatet av i dag.

TRENINGSROM: Rommet var ikke klart for fotografering da vi var innom, men slik er det meningen at det skal se ut, når det blir ferdig.

Leilighetene spenner fra 47 til 128 kvadratmeter og fra rundt 3 millioner til over 12. I skrivende stund er det bare tre leiligheter igjen til salgs, inkludert den aller gjeveste på toppen.

– Det er jo fristende å flytte til leilighet når man kommer inn i noe slikt, sier Gundersen da vi trer inn i den ferdige toppleiligheten. – Her har du to terrasser og masse plass å boltre deg på, frister hun.

LOUNGE: I inngangspartiet er det laget et fellesareal som beboerne enten kan bruke sammen, eller benytte seg av separat.

– Mye penger

Siden den fortsatt står usolgt er det jo fristende å spørre hvorfor.

– Ja, det er vel prisen da. Det er jo mye penger. Vi har hatt mange interessenter, men foreløpig ikke truffet blink hos den ene. Når det nå nærmer seg ferdigstillelse av bygget, kan folk som er nysgjerrige på denne ta heisen rett opp og spasere inn her, uten byggestøy. Det har nok litt å si for helhetsinntrykket, så vi er ikke bekymret for om vi får solgt eller ikke, forsikrer Ulla.

Lokale aktører

Prosjektet i Durendalveien har vært uvanlig lokalt forankret. BEU er eier og utvikler, Shark står som arkitekt og Attentus har vært den lokale megleren som har solgt leilighetene fortløpende. I tillegg har kommunen vært en viktig og god sparringspartner. Lokale krefter har vært brukt, der det har vært mulig.

– Det er et stort prosjekt med mange involvert. Spaden ble satt i jorda i 2020, og med en byggetid på under 18 måneder, så har det egentlig gått ganske raskt, tatt i betraktning hvilken tid vi har vært gjennom de siste par årene med pandemi og krig, sier Gundersen.

Spennet i kjøperne er stort det også. Fra unge mennesker uten lyst på egen hage, via familier uten tid til egen hage, til eldre som er ferdig med egen hage.»

– Det er deilig å se slutten av prosjektet. Jeg er stolt av det. Vi gleder oss til å overlevere hjemmene til folk. Det er alltid stas, sier de to.

STOLT: Prosjektleder Matias Nylander og salg- og markedssjef Ulla Johnsen Gundersen i BEU er stolt over sluttresultatet.
Powered by Labrador CMS