MOT EIENDOMSSKATT: Tønnes Steenersen og FrP er tydelige motstandere av eiendomsskatt.

FrP er garantisten mot eiendomsskatt

Nordre Follo FrP garanterer at det ikke vil bli innført eiendomsskatt i kommunen hvis de skal være med å styre kommunen.

Publisert Sist oppdatert

–  Eiendomsskatt er usosialt og helt unødvendig, sier partiets 1. kandidat Tønnes Steenersen.

Frp er med andre ord mot eiendomsskatt.

– Nordre Follo kommune trenger ikke å innføre eiendomsskatt. Kommunen kan fint klare seg uten, og fortsatt ha utmerkete kommunale tjenester, sier Steenersen, og legger til:

– Eiendomsskatt skiller seg fra annen skatt. Den er ikke knyttet til inntekt, formue eller belåningsgrad og har ingen sammenheng med betalingsevnen din. I en tid hvor det meste har blitt dyrere, renta øker og mange sliter med å få endene til å møtes, mener vi at vi ikke skal legge flere utgifter på våre innbyggere.

Dyre dommer

Satsen på eiendomsskatt er mellom 1 til 4 promille av 70 prosent av boligens verdi. Det er kommunestyret i den enkelte kommune som bestemmer om det skal innføres eiendomsskatt og hvilken sats man skal bruke.

– En ganske ordinær enebolig i Nordre Follo med verdi på 10 millioner, kan få opptil 28 000 kroner i eiendomsskatt, forteller Steenersen.

– Det skjer derimot ikke hvis vi kommer til makta i Nordre Follo etter valget, slår han fast.

NEI TIL EIENDOMSSKATT: FrP er garantisten mot eiendomsskatt i Nordre Follo kommune.

Hva mener de andre partiene?

FrP er imot eiendomsskatt. Det er også samarbeidspartiene til FrP, Høyre og Pensjonistpartiet. 

KLAR TALE: Så enkelt kan det sies, ifølge FrP.

Det er dessverre flere partier som ønsker eiendomsskatt i Nordre Follo, og som har foreslått det flere ganger. Disse partiene er MdG, Sosialistisk Venstreparti og Rødt. Det har heldigvis ikke blitt innført eiendomsskatt her, fordi flertallet i kommunestyret har vært imot eiendomsskatt. 

Arbeiderpartiet i Nordre Follo har vært mot eiendomsskatt, og dette har kommet tydelig frem i deres program. I deres nye program, som de har utarbeidet i år, har de fjernet punktet om at de er mot eiendomsskatt. Denne lovnaden er erstattet med formuleringen: 

«Det må jobbes aktivt med nye mulige inntektskilder».

Bekymret

– Nordre Follo FrP er bekymret for at det kan bli innført eiendomsskatt i Nordre Follo, og mener at de som deler vår bekymring vurderer å stemme på FrP som vil være garantisten mot eiendomsskatt, sier Steenersen.

FrP mener det er feil at boligen din skal skattelegges og derfor vil vi fjerne eiendomsskatten. I kommuner uten eiendomsskatt skal Fremskrittspartiet kjempe for at den ikke blir innført, og i kommuner med eiendomsskatt skal vi jobbe for å redusere og fjerne den.

– Boligen din skal være et hjem, ikke et skatteobjekt, sier FrP-lederen.

Fakta om eiendomsskatt:

Eiendomsskatt er en kommunal skatt som skrives ut av eiendomsskattekontoret i den enkelte kommune som har innført eiendomsskatt.

Eiendomsskatten skal beregnes ut fra en estimert markedsverdi av eiendommen.

Det er opp til hver enkelt kommune om den skal ha eiendomsskatt eller ikke.

Kommunestyret avgjør etter loven om det skal skrives ut eiendomsskatt i kommunen.

Ifølge Huseiernes Landsforbund har 248 av landets 356 kommuner innført eiendomsskatt

Hva vil det koste hvis det innføres i Nordre Follo?

Satsen på eiendomsskatt har vært fra 1 til 7 promille av 70 % av markedsverdien på boligen.

Da FrP var i regjering fikk de senket den høyeste satsen fra 7 promille til 4 promille.

Målsetningen var å redusere satsen, for til slutt å helt fjerne muligheten for eiendomsskatt i Norge, men da FrP gikk ut av regjering var det ingen som ville redusere eller fjerne denne skatten.

NB: Dette er betalt innhold fra Arbeiderpartiet og Oppegård Avis-redaksjonen har ikke vært involvert i arbeidet med denne saken.

Powered by Labrador CMS