ALL STANS FORBUDT: Her er all stans forbudt. Det vil si at bilen i bildet står ulovlig parkert.

 – Ti minutter er alt vi trenger

Nå har ikke foreldrene i barnehagen lenger noen steder å parkere ved henting og levering. Det lar de ikke passere i stillhet. 

Publisert Sist oppdatert

NB: Dette er et debattinnlegg og gir uttrykk for skribentens meninger.

Fra 1. august forsvant mulighetene for å korttidsparkere i ti minutter foran vår barnehage. Sameiet Roof Gardens/Myrvoll Tårn har vedtatt parkeringsforbud. For mange småbarnsforeldre går dette hardt utover hverdagslogistikken.

Siden barnehagen var ny, og åpnet i august 2020, har vi hatt mulighet til å levere og hente våre barn med bil på Læringsverkstedet Myrvoll Idrettsbarnehage. Ti minutter har vært den kaotiske tiden vi har hatt lov til å stå, uten å få gul lapp i ruta. I fjor spurte vi om fem minutter mer, nå drømmer vi om å få ti minutter tilbake.

Langt fra alle foreldre med tilknytning til denne barnehagen har behov for bil. Veldig mange bor nærme barnehagen; de tar beina eller sykkelen fatt. Dette er bra for klimaet, det er bra for helsa. Og; vi trodde det var akseptabelt for de som er naboer til barnehagen, for det er langt mindre biltrafikk enn hva som vanlig for andre, sammenlignbare barnehager – vi snakker om maks tre, fire biler som står parkert samtidig.

Dessverre: Selv om det er i tiden å sykle og gå – ikke alle har muligheten til å la bilen stå.

Grunnene er mange: Det kan være lang reisevei til jobb eller et godt stykke å gå fra bolig til barnehage. Noen barn har spesielle behov – som rullestol. De fleste setter pris på å kunne hente sine barn med bil når barnehagen ringer og forteller om feber og spysyke. Eller: Når snøen laver ned, og barnevognhjulene kiler seg fast i oppoverbakken med misfornøyd passasjer. Av disse grunnene er det slik at de aller, aller fleste barnehager i Norge – som hovedregel – gir en mulighet til å levere eller hente de aller minste med bil.

Nå har Sameiet Roof Gardens/Myrvoll Tårn bestemt at barnehagen vår skal være et unntak til den regelen. Med nytt vedtak om parkeringsforbud forsvinner ikke bare mye av fleksibiliteten i en allerede travel småbarnshverdag, men også attraktiviteten vår barnehage har for fremtidige søkere. Det er veldig synd. Dette er en særdeles flott barnehage, med usedvanlig dyktige ansatte.

For å legge bør til byrden har også Nordre Follo kommune nettopp stengt en nærliggende parkeringsplass, og vi blir ilagt kontrollavgift på nærliggende Kiwi uten å være kunde.

Vi hører at hensynet til sikkerhet og behov for brannoppstillingsplass var utslagsgivende for styrets beslutning om å stenge. Men vi har brannfolk i foreldregruppa som kan fortelle at en slik oppstillingsplass ikke er nødvendig akkurat der. Vi har ikke hørt noe om ulykker i de fire årene vi har hentet og levert. Ingenting hørte vi heller fra styret i sameiet før avviklingen av parkeringen var et faktum; kanskje vi kunne funnet en smidig løsning på utfordringene de følte på, sammen?

Nå ber vi om – og vi håper i det lengste – at Sameiet Roof Gardens/Myrvoll Tårn kan snu i denne saken. Det hadde vært hyggelig, raust, og vi vil være evig takknemlige. For oss med de aller minste barna betyr ti minutter med parkering veldig mye. Til gjengjeld lover vi å gjøre vårt beste for å fostre opp våre små gutter og jenter til gode samfunnsborgere.

Av bilkjørende foreldre til unge håpefulle, på Læringsverkstedet Myrvoll Idrettsbarnehage.

Dette er sakene om samme tema:

Powered by Labrador CMS