Meld deg på gratis sommerskole
Påmeldingen til årets sommerskole skjer etter førstemann-til-mølla-prinsippet, og åpner klokken 17:00 i dag.
Sommerskolen er et gratis tilbud til alle elever i Nordre Follo kommune som skal begynne på 4. til 10. trinn høsten 2021.
Etter at kommunen fikk ekstra midler og kunne lage et sommerskoletilbud til barn og unge, har mange jobbet intenst for å rigge for en sommerskole med mange spennende kurs. Tilbudet er et samarbeid mellom skolene, kulturskolen, Ung fritid, lag og foreninger og private aktører.
De fleste kursene i sommerskolen er for elever på 5. til 10. trinn. På noen kurs kan også elever på 4. trinn delta.
Sjekk tilbudet her
Kursene har variert innhold. Det er et felles mål om at elevene skal lære noe nytt og få faglige utfordringer i et trygt, aktivt og sosialt miljø.
Elevene får nye venner, og gode og morsomme sommerminner skapes i løpet av en aktiv uke.
Du kan velge mellom mange ulike aktiviteter og delta på alt fra sommerlab, gatekunst, teater, ballspill, teater, podkast, svømming, dans, musikk og mye annet moro. Her kan du se en detaljert informasjon om alle kursene.
Kun ett kurs per elev
Sommerskolen blir arrangert på ulike steder. Se mer informasjon under hvert enkelt kurs på siden der du melder deg på. Du kan velge selv hvor du vil gå på kurs ut ifra de alternativene som foreligger der.
Kursene varer en uke, fra mandag til fredag. For at flest mulig skal få delta på sommerskolen, kan hver elev kun delta på ett kurs.
De fleste kursene er i uke 31 (starter mandag 2. august) og 32 (starter mandag 9. august), men kommunen har også et samarbeid med Forskerfabrikken i uke 25 (starter mandag 21. juni, arrangeres på Hebekk og Ingieråsen skoler).
Kurs i gatekunst
Fredrik Fagerhaug (40) og Alexander Ramstad (36), som representerer Nordre Follo Gatekunst, skal holde kurset "Kreativ sommerskole med gatekunst" for elever på 5.-7. trinn (uke 31) og 8.-10. trinn (uke 32), og det er plass til ti elever på hvert kurs.
I løpet av de fem dagene kurset varer vil deltakerne få innføring i graffiti og gatekunst, og lære av de proffe.
– Det blir utøvende kurs med mange praktiske oppgaver i kreative workshops. Til slutt skal deltakerne lage verk basert på egne skisser på en vegg i kommunen, sier Fagerhaug.
40-åringen fra Langhus er både barn- og ungdomsarbeider og utdannet designer innen interiør, og har drevet med gatekunst siden tenårene.
Dekorerte tre pumpehus
Det var for snart ett år siden at Fagerhaug fikk en idé om å jobbe med barn og unge som driver med gatekunst, og så fikk han designer Alexander Ramstad med på laget. Det frivillige engasjementet endte med et samarbeid med kommunen siden april 2021 da begge ble ansatt i kommunen og utfyller nå én stilling.
– Det er en vinn-vinn-situasjon for alle. Kommunen slipper å fjerne tagging og renovere de kommunale veggene, og de sistnevnte får kunstnerisk utforming og vil forskjønne lokalmiljøet, sier Fagerhaug.
Han sier kommunen stiller kommunale vegger til disposisjon, og dekker kostnadene til blant annet maling, pensler og spraybokser andre materialer (mellom 5.000 og 10.000 kroner per bygg).
– Det startet med at vi malte på høydebassenget på Bøleråsen i fjor sommer. Siden den gang har totalt tre pumpehus i kommunen blitt dekorert av oss. To av disse pumpehusene ligger på Langhus og det tredje finner du ved Gamle Mossevei i tidligere Oppegård kommune (se hovedbildet), sier Fredrik og Alexander.
Her kan du se en video som viser hele prosessen med utformingen av pumpehuset i Gamle Mossevei. I forbindelse med dette oppdraget fikk Fredrik og Alexander hjelp av to studenter fra medieproduksjon på Drømtorp videregående skole i Ski. I en hel dag var de to elevene med på alt fra klargjøring av vegger og grunning til maling med spray.
Påmelding
Påmeldingen åpnes tirsdag 11. mai klokken 17:00. Det er "førstemann til mølla"-prinsippet som gjelder. Kommunen tildeler plasser til alle kursene er fulle.
Når du melder deg på, velger du ønsket uke og kurs. Husk at elevene melder seg på kurs ut fra det trinnet de skal begynne på høsten 2021.
Alle som melder seg på kurs, får en e-post med bekreftelse på at de er påmeldt.
Senest to uker før kursstart sender kommunen ut mer informasjon med kontaktinformasjon til de ansvarlige for kurset. Her vil du få beskjed om å melde tilbake dersom det er spesielle behov kommunen skal ta hensyn til.
Oppmøte og deltagelse
Elevene får informasjon om oppmøtested og tidspunkt i god tid før kurset starter.
Kursdagen vil vanligvis vare fra klokken 09:00 til 15:00. Enkelte kurs kan ha andre start- og sluttidspunkt. Kursansvarlig vil gi nærmere informasjon om dette.
Kusene er gratis, men dere må selv sørge for transport til og fra kurset.
På mange av kursene vil elevene få frukt og drikke hver dag, men de må ha med seg egen matpakke.
Elevene må ha med klær som passer til kurset og værforholdene.
Deltakere som ikke møter første sommerskoledag, mister plassen sin hvis dere ikke har gitt beskjed om fravær i forkant. Fravær/sykdom skal meldes direkte til sommerskolelærer.
Elevene har samme elevforsikring som på skolen. Sommerskolelærere og verter har levert godkjent politiattest.
Organisering
Alle grupper blir satt sammen av elever fra forskjellige skoler i Nordre Follo og er aldersblandet innenfor 5.–7. trinn og 8.–10. trinn. Hver gruppe består av inntil 15 til 20 elever. Elevene vil følge samme gruppe hele uken.
Alle gruppene har egne sommerskolelærere. Antall lærere kan variere, avhengig av hvor mange elever det er i gruppen.
På skolene og på mange av kursene vil det også være sommerskoleverter som bidrar til at sommerskolen er et trygt og godt sted å være. Vi har også laget felles samværsprinsipper som gjelder på sommerskolen.
Sommerskolen vil overholde smittevernreglene og tilrettelegge aktivitetene i tråd med gjeldende anbefalinger.