Lokker med surdeigspizza
Baker Nordby på Myrvoll har utvidet tilbudet med surdeigspizza.
– Dette var den opprinnelige planen vår helt fra starten av, men som følge av koronasituasjonen måtte vi utvide tilbudet litt forsiktig, sier prosjekt- og personalansvarlig Birgitta Nordby (53) fra Svartskog.
Sammen med sin mann, Karl Petter Nordby, åpnet hun et bakeri på Myrvoll den 1. juni. Baker Nordby har dermed bakeriene sine på 13 ulike steder, og i august 2021 vil de åpne enda et nytt bakeri, på Holmlia.
– Vi selger alt fra dansk rugbrød, surdeigsbrød og baguetter som bakes her hos oss til kanelboller og ulike kaker som produseres i hovedbakeriet vårt på Hauketo, men det er minst ti kunder per døgn som etterlyser pizza på menyen. Vi lytter alltid til kundene våre og er opptatt av at de er fornøyd, sier paret.
I den nærmeste tiden vil Nordby-familien utvide tilbudet på Myrvoll med alkoholservering (øl og vin), men dette tar tid siden søknaden om skjenkebevilling behandles i 90 dager.
Satser på take away
Som kunde på Baker Nordby Myrvoll kan du kose deg med pizza rett på stedet fra klokken 18.00 til 21.30. Menyen i kafeen har blitt utvidet med pizza fra i dag, fredag 4. desember, men det satses også mye på take away.
– Take away kan bestilles fra klokken 15:00 fire dager i uken, torsdag til søndag. Foreløpig starter vi med salg av cirka 200 pizzaer per uke, sier avdelingsleder Tiina Merigo (58).
Hun tror på pizzakonseptet på Myrvoll og gleder seg til å sette i gang.
– Dette konseptet passer perfekt for den lille butikken vår og hele Myrvoll-området hvor det bor så mange barnefamilier. Når hele området er utbygget, vil det bo cirka 2000 mennesker her. Jeg tror de vil sette stor pris på dette tilbudet, sier hun.
Pizza uten gjær
Da Oppegård Avis var innom bakeriet tidligere denne uken, kunne vi se baker Ivan Crenn (38) i aksjon. 38-åringen fra Oslo, som har bodd i Norge i 15 år, er en utdannet baker med mesterbrev fra Frankrike og har mye erfaring fra økologisk bakeri.
– Vi satser på surdeigspizza. Den skal lages uten gjær, med kun surdeig laget av durumhvete (en hveteart med høyt proteininnhold), og det skal brukes kun kvalitetsråvarer til fyll, sier Crenn.
Bakeren sier pizzadeigen heves i åtte plussgrader i et døgn, men hele prosessen tar to og en halv til tre dager.
– Pizzaen vi lager her har hydrasjon (mengden vann man tilfører deigen i prosent av total mengde mel) på 75 prosent og inneholder mindre salt enn det som er vanlig. Pizzaene skal stekes på syv minutter i en elektrisk hertovn med stein på 260 grader, sier Crenn.
Syv pizzatyper på meny
Du kan velge mellom syv ulike pizzatyper hvorav fem røde og to hvite (med hvit pizzasaus av crème fraîche istedenfor tomatsaus). Prisene varierer fra 159 til 179 kroner per pizza.
Blant de røde pizzaene finner du alt fra tradisjonelle typer som pizza Margherita, pizza med ost og lettrøkt skinke og pizza med artisjokk, til litt mer smakfulle typer som Parma pizza med den italienske skinken lagret i cirka 18 måneder og Chorizo pizza med den spanske, middels kraftige chorizo-pølsen fra Iberico de Bellota-gris som har gått fritt under eiketrær de siste tre månedene av sitt liv.
I tillegg har Myrvoll-bakeriet to hvite pizzatyper på menyen: pizza med italienske Marchisio-salami, sopp og sort trøffel og pizza med saftige Lovise-kylling, som er en saktevoksende kylling foret opp på naturlige råvarer.
– Gleder oss
Heidi Riise (31) gleder seg til å spise pizza på det lokale bakeriet.
– Det er kjempebra at de utvider menyen med pizza. Vi er her en gang per uke, og kjøper som vanlig brød, kaffe og boller. Det er veldig koselig her og vi er veldig glad for at vi har fått et ordentlig bakeri på Myrvoll, sier 31-åringen, som har bodd på Myrvoll i seks år.
Datteren hennes, Dina (8), gleder seg også stort til å spise pizza med ost og skinke, som er favoritten til åtteåringen.
Åtte ansatte
Bakeriet på Myrvoll har åtte ansatte per i dag. Ifølge selger Christine Bredde (24) er det kanelboller og kaffe som er bestselgerne akkurat nå.
– Jeg gleder meg til å starte med pizza. Det blir kjempespennende og lærerikt, sier 24-åringen, som bor like ved bakeriet og jobber på Baker Nordby sammen med lillesøsteren sin på 19 år.
Håper på bedre salg
Birgitta Nordby er også spent. Hun er optimistisk, men påpeker at salgsomsetningen på Baker Nordby Kolbotn er større enn den er på Myrvoll.
– Kolbotn er jo flaggskipet vårt, men vi håper på at salg av pizza vil bidra til å øke omsetningen på Myrvoll, sier hun.