Risiko for E.coli-bakterier i vannet
Fraråder bading i Oslofjorden
Det er risiko for E.coli-bakterier i vannet etter gårsdagens kraftige regnskyll.
Hvervenbukta er en populær badeplass i Oslo kommune, men siden den ligger like ved grensen til Oppegård kommune er det mange oppegårdinger som bruker den. Badetemperaturen her er nå 17 plussgrader, men du bør vente med bading til i morgen.
Oslo kommune frykter at avløpsvannet har rent ut i fjorden og blandet seg med badevannet som følge av den svært kraftige regn- og tordenbygen i går kveld.
– Hvervenbukta kan også være utsatt, så på generell grunnlag fraråder vi å bade på alle strendene i indre Oslofjord i dag, sier Monica T. Olsen, kommunikasjonsdirektør i Oslo kommunes bymiljøetat til Oppegård Avis.
Tar prøver hver uke
Ingierstrand bad, Bestemorstranda og Bekkensten i Oppegård kommune er også populære badedestinasjoner om sommeren, og det er Oslo kommune som tar prøver på disse badeplassene.
Monica T. Olsen sier at Oslo kommune ikke har tatt prøver på Hvervenbukta eller de andre nevnte badeplassene i Oppegård ennå, men det tas prøver hver uke.
– Det er risiko for E.coli-bakterier i vannet i dag på alle strendene i indre Oslofjord, men disse bakterine vil forsvinne til i morgen, så i morgen kan det være trygt å bade, sier hun.
Alvorlig E.coli-tarminfeksjon er en tilstand som ikke oppstår så ofte i Norge. I de fleste tilfeller er tilstanden ufarlig, men en sjelden gang kan infeksjonen få et mer alvorlig forløp. Les mer om den i faktaboksen.
Les også: Skylder på tørr sommer og gamle feil
Flere bademuligheter i Oppegård
Oppegård kommune overvåker vannkvaliteten kun i bekker og vassdrag.
Ønsker du å bade i ferskvann, kan bade i Tussetjern.
Husk at selv om Gjersjøen er drikkevann er det lov med sporadisk bading. Organisert bading fra skoler, barnehager, idrettslag og lignende er ikke lov. Kommunen overvåker ikke badevannskvaliteten i Gjersjøen.
Kolbotnvannet er ikke offentlig badevann og kommunen fraråder bading i perioder på grunn av alger. Kommunen måler ikke tarmbakterier i Kolbotnvannet.
Les også: Utslipp på 256.000 liter på én dag