Reagerer på gjerdet langs kyststien
– Det er uklart hvem som har satt opp et gjerde på Strandkollen badeplass og hvorfor, sier virksomhetsleder Karen Zwicky Knobel i Byggesak i Nordre Follo kommune.
En bratt sti går ned fra parkeringsplassen i Ingierstrandveien 60 på Svartskog til en liten perle av en bukt med sand og steinstrand på Strandkollen badeplass. Den sistnevnte er et godt alternativ for deg som vil ha en usjenert strand i nærheten av den noe mer folksomme Ingierstrand Bad.
Hovedbildet tatt på den populære badeplassen på Sandkollen viser et gjerde som har irritert mange badegjester i flere år.
Etter å ha fått flere henvendelser og spørsmål knyttet til dette gjerdet, tok vi kontakt med Nordre Follo kommune for å sjekke om tiltaket langs kyststien er lovlig.
– Har ingen saker i vårt arkiv
Virksomhetsleder Karen Zwicky Knobel i Byggesak i Nordre Follo kommune forklarer at gjerdet det vises til er satt opp mellom eiendommene Ingierstrandveien 58 (privat eiendom i Nordre Follo) og eiendommen gnr/bnr 232/38 på Svartskog.
– Den sistnevnte eiendommen eies av Oslo kommune. Vi i Nordre Follo har ingen saker som omhandler dette gjerdet i vårt arkiv. Det er derfor uklart hvem som har satt opp gjerdet og hvorfor, skriver virksomhetsleder Karen Zwicky Knobel i Byggesak i Nordre Follo kommune.
Siden 1930-tallet
Oppegård Avis har også tatt kontakt med eierne av Ingierstrand 58. Ifølge dem har gjerdet vært på stedet siden 1930-tallet.
– Det er ikke vi som har satt det opp, og vi føler derfor at det ikke er vårt ansvar å fjerne det. Vi kjøpte huset for to år siden, og da vi flyttet inn, var gjerdet der. Man ser at det er gammelt og rustent. Det var Ingier, som bygde eiendommene langs Ingierstrandveien på 1930-tallet, og som forlangte at alle eiendommene langs denne veien skulle ha gjerder, forklarer en av eierne, som ønsker å være anonym.
Vil undersøke alle forhold
Zwicky Knobel påpeker at kommunestyret i Nordre Follo nylig har fattet et vedtak om at det skal igangsettes arbeid med å få ferdig en gjennomgående kyststi fra Ås kommune til Oslos grense.
– I forbindelse med dette arbeidet vil kommunen undersøke alle forhold langs kyststien og følge det opp overfor grunneiere, sier hun.
I forbindelse med saken har Oppegård Avis sendt en e-post med flere spørsmål til Bymiljøetaten i Oslo kommune, men de skriver at normal saksbehandlingstid hos dem er 14 dager. Vi følger opp saken.