Pia Kathrine Løseth, kommunikasjonssjef, og Jonas Fossum, informasjons- og IKT-konsulent i Follo Ren, er stolte over å presentere Norges mest moderne renovasjonsløsning.

Nå skal matavfallet ditt i egen pose!

Så snart du har fått startpakken, skal du begynne å legge matavfallet i den grønne posen.

Nå kan du snart skryte av å sende avfallet ditt til Europas mest avanserte sentralsorteringsanlegg! Follo Ren har inngått et nytt samarbeid med ROAF (Romerrike Avfallsfordeling IKS) på Skedsmo om å levere avfall til sorteringsanlegget, som har vært i drift siden 2014.

– Nå får Follo en av Norges mest moderne renovasjonsløsninger, sier Pia Kathrine Løseth, kommunikasjonssjef i Follo Ren.

Les også: Nordbytunnelen stenges

Ny renovasjonsløsning

Fra 1. september kjører Follo Ren rundt til deg og meg med «startpakken» - en pakke med matavfallskurv som du kan ha i skapet under vasken, to grønne poser, og en informasjonsbrosjyre.

– Vi kjører rundt til alle i distriktet, så noen får startpakken tidlig, andre sent i september. Når du har mottatt posene og beholderen, skal du begynne å sortere matavfallet med én gang, sier Løseth.

PS! Artikkelen fortsetter under bildet!

ER (GJEN)VINNERE: Follo Ren sørger for at Follo-distriktet blir ledende i Norge innen renovasjon. Her ser du kommunikasjonssjef Pia Kathrine Løseth og Informasjons- og IKT-konsulent Jonas Fossum. 

Dette er nytt

Tidligere har vi lagt mat- og restavfall i samme pose, men nå skal de skilles til hver sin pose. Startpakken leveres på dørmatta di dersom du bor i blokk, og på avfallsdunken din dersom du har egen beholder. Da er det bare å plassere den lille kurven i skapet under vasken (hvis du har plass), og si hallo til et grønnere Oppegård!

– Og når den så er full, legger du posen i restavfallescontaineren, forklarer Løseth.

I SAMME DUNK: Både restavfallet og matavfallet skal i samme dunk til slutt. Det er maskinene på ROAF som skiller posene fra hverande. Husk derfor å bruk Follo Ren-posene, og ingen andre grønne poser til avfallet ditt!

Og når du er gått tom for grønne poser, knyter du bare en pose til avfallsdunken din (grønn eller ei), og på denne måten gir du beskjed om at du trenger nye ruller.

Les også: Engasjement til tusen

Husk riktig pose!

Men hun legger til, og dette er viktig; ikke bruk de grønne posene de har i Oslo, eller noen andre poser!

– Maskinene på ROAF er nemlig programmert til å lese akkurat den grønnfargen som er på Follo Ren-posene, ingen annen grønnfarge. 

Les også: Se video fra pressekonferansen om PNB

– Hva med plasten, da?

Plasten trenger du ikke å kildesortere! Det er på ROAF magien skjer; høyteknologi sørger for at plasten blir sortert på riktig måte, og faktisk så sorteres den i hele fem forskjellige typer plast, i stedet for én, som for eksempel i Oslo (men i Oslo må du fortsatt kildesortere plast i de blå posene).

STARTPAKKEN: Dette får du levert på dørmatta eller avfallsdunken din i løpet av september: En avfallskurv, to grønne ruller (holder til omtrent et halvt år), og en informasjonsbrosjyre.

– Vi får dobbelt så mye plast ut ved sentralsortering. Da tar vi nemlig høyde for alle som ikke gidder å sortere, eller de som synes plastsortering er forvirrende, noe vi har forståelse for, forklarer Løseth.

Les også: Alt kan grilles!

Bærekraftig løsning

– Noen har kanskje reagert på at vi ikke har sortert matavfallet tidligere, slik man gjør flere andre steder i landet, men vi i Follo Ren ønsket å vente til vi hadde en god løsning, og det har vi nå! Vi ønsket en bærekraftig løsning som var enkel for folk å gjennomføre, smiler hun.

Les også: – Oppegård betaler en høy pris for den nasjonale sikkerheten

Matavfallet blir omgjort til biodrivstoff og gjødsel, og på denne måten kommer avfallet «tilbake til hvor det kom fra».

– Dermed er kretsløpet sluttet, smiler Løseth.

GJENBRUK: Dette er selve mottoet til Follo Ren, nemlig at ting skal gjenbrukes og gjenvinnes, slik at vi forbruker minst og gir mest mulig tilbake til moder jord. Disse stolene er laget av avfallsdunker! De kan du se på Follo Rens stand 2. september på Bondens Marked på Kolbotn.

– Det er dét vi ønsker, å ta mest mulig vare på miljøet, og gjenvinne så mye som mulig; å gi tilbake til jorden av det vi forbruker. Alle i gjenvinningsbransjen tenker på bærekraft, og Follo Ren kommer til å være langt fremme her.

– Søppel er noe vi alle forholder oss til hver dag, så det er viktig at det gjøres på en miljøvennlig, bærekraftig og forbrukervennlig måte. Og det tror vi har vi har fått til nå, sier Fossum.

PS! All informasjon om den nye ordningen finner du på folloren.no.

 

Powered by Labrador CMS