HJERNEN BAK BYGGET: Arkitekten fra Svartskog, Lars Jørund Haugen, synes det har vært spennende å jobbe med et prosjekt som han selv kanskje skal bo i en dag.

Omsorgsboligene tegnes av lokal arkitekt

– Det er litt rart å jobbe med noe jeg selv kanskje skal bo i, sier arkitekt Lars Jørund Haugen.

Vi har skrevet mye om omsorgsboligene som skal bygges i Edvard Griegs vei, og det er ikke så rart, for det er en av kommunens største satsninger på eldreomsorg. 

– Omsorgsboligene blir et stort løft for Oppegård kommune. Vi vil kunne gi god pleie til innbyggerne når de trenger det, og vi tar den oppgaven alvorlig, sa ordføreren i sin tale under grunnsteinnedleggelsen fredag 9. mars.

Les også: Se bilder fra grunnsteinsnedleggelsen

Sammen med ham var blant andre rådmann, kommunalsjef, prosjektsjef, prosjektleder, elever fra Ingieråsen skole (som blir nærmeste nabo), og ikke minst:

Arkitekten.

HJERNEN BAK BYGGET: Arkitekten fra Svartskog, Lars Jørund Haugen, synes det har vært spennende å jobbe med et prosjekt som han selv kanskje skal bo i en dag.

Lars Jørund Haugen har bodd på Svartskog i 12 år. Han jobber i arkitektfirmaet tegn_3 med kontor på Lysaker, og er leder av dette prosjektet. 

– Det er spesielt å tegne bygg som skal være i min egen kommune. Jeg prøver jo alltid å gjøre en god jobb, men nå må jeg nesten konsentrere meg ekstra nøye, siden jeg kanskje en ender opp der selv, sier han og smiler. 

Haugen står bak flere lokale prosjekter, blant annet Greverudlia barnehage

– Det er spennende å jobbe parallelt med to prosjekter som skal romme to vidt forskjellige livsfaser. På ett vis må vi tenke ganske likt i begge prosjektene! Begge grupper har behov for ekstra hjelp, sikkerhet og spesiell tilrettelegging, sier han. 

Saken fortsetter under bildet.

HER KOMMER DEN: I Edvard Griegs vei, mellom boligene i Kolbotnveien og Ingieråsen skole.

Integreres i bykjernen

Hele prosjektet kommer til å ta fire år, og foreløpig har de jobbet i godt over to og et halvt år med omsorgsbolig-prosjektet for å komme dit de er idag. For det er mye som skal tas høyde for når de tegner omsorgsboligene.

Les også: Med filosofi som terapi

– For det første er vi veldig fornøyde med at vi skal konstruere et bygg i massivtre. Det er bedre å bo i, og vakrere å se på. I tillegg ønsker vi å integrere det hele i bykjernen, og gjøre det en del av Kolbotn ved å lage parker, kafeer, benker og underganger som alle kan benytte seg av, slik at det blir liv og røre i området, sier han.

SLIK BLIR DET: En illustrasjon av bygget slik det er planlagt var vakkert nedfelt i marsipankaken.

Omsorgsboligene bygges for eldre mennesker med funksjonssvikt, og skal bestå av 72 boliger, et bokollektiv for demente, dagsenter og base for hjemmetjenesten.

Powered by Labrador CMS